Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen 30-11-2005

Inbraak in bouwketen
ASSEN Afgelopen nacht werd er ingebroken in drie bouwketen aan de Italielaan. Deze stonden op een bouwplaats bij een in aanbouw zijnde woning. Deuren, raamluiken en kozijn van de bouwketen werden vernield om binnen te komen. De buit bestond uit gereedschap. Tevens werden vernielingen aangericht op het bouwterrein. Een houten omheining werd omver geschopt, een gedeelte van een pas gemetselde muur werd omgetrapt en een mobiel toilet werd omgegooid. De politie onderzoekt de zaak. (05-203822)

Aanrijdingen met letsel
BORGER Vond er vanmiddag een frontale aanrijding plaats op het viaduct van de N34 ter hoogte van het kanaal Buinen-Schoonoord. Een uit Borger afkomstige bedrijfsautobestuurster reed komende uit de richting van Borger en zag te laat dat het verkeer door wegwerkzaamheden stilstond op haar rijstrook. Daardoor remde ze en stuurde naar links waarna ze op een tegenligster botste. Deze personenauto werd bestuurd door een 66-jarige vrouw uit Grijpskerk. Een echtpaar uit Niekerk zat als passagier bij haar in. De man moest zich met een hoofdwond laten behandelen in het Scheperziekenhuis in Emmen. Ook de vrouw uit Borger werd naar het Scheperziekenhuis overgebracht in verband met knieklachten. De rijbaan is ruim twee uur gestremd geweest. (05-203960)

BORGER Op dezelfde lokatie ontstond vanmiddag een kop-staart botsing. Een 26-jarige autobestuurster uit Nieuw Buinen zag te laat dat haar voorgangster, een 28-jarige vrouw uit Muntendam, remde en botste tegen de achterzijde van haar voertuig. De vrouw uit Nieuw Buinen werd met nek-, rug- en heupklachten overgebracht naar het ziekenhuis. (05-203973)

Politie houdt verdachte poging tot doodslag aan ASSEN Een 41-jarige man uit Assen werd gisteravond in zijn woning aangehouden terzake poging tot doodslag en zware mishandeling. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 16-jarige buurvrouw te hebben mishandeld. Deze had daarvoor de moeder van de verdachte aangesproken omdat ze de moeder verdacht van vernieling van haar fiets. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. (05-203763)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 1 december 16.30 uur. Tel. 06-52528707.