Provincie Overijssel

Aankomst en vertrek bij toeristische trekpleisters 'TOP' geregeld

Toeristen en recreanten die een bezoek brengen aan Overijsselse natuur- of recreatie gebieden, gaan vanaf het voorjaar van 2006 een stuk beter geïnformeerd op pad. Via zogenaamde Toeristische Overstappunten (TOP) kan de bezoeker op een makkelijke manier overstappen van eigen vervoer of openbaar vervoer naar ander vervoer, zoals de fiets of wandelen. Naast het feit dat TOPâs goed bereikbaar zijn, geven ze via diverse panelen uitvoerige informatie over de toeristische mogelijkheden in de directe omgeving en de routes die vanaf de TOP of in de directe omgeving starten. Gedeputeerde Staten van Overijssel stellen in totaal ⬠186.400,-- beschikbaar om 12 TOPâs in Twente te kunnen realiseren.

Doel van het project is om binnen twee jaar 32 TOPâs in Overijssel te realiseren, die via een uniforme uitstraling gemakkelijk te herkennen zijn en de toeristische gebieden van Overijssel profileren en promoten.

Foto: Onno van Dokkum. Kegelvormige TOP

De realisatie van de Toeristische Overstappunten in Overijssel is een gezamenlijk initiatief van het G.O.B.T (Gelders en Overijssels Bureau voor Toerisme), de Regio Twente, de Regio IJssel-Vecht, Recreatiegemeenschap Salland en de provincie Overijssel. De subsidie die de provincie beschikbaar stelt is afkomstig uit het Actiefonds 2005.

In oktober dit jaar ontvingen de Regio IJssel-Vecht en de Recreatiegemeenschap Salland al een bedrag van respectievelijk ⬠188.571,-- en ⬠125.000,-- voor de realisatie van twaalf en acht TOP-projecten in hun regio. Er is inmiddels een voorlopige verdeling gemaakt van de 32 TOPâs in de provincie. De definitieve locaties en daarmee ook het aantal TOPâs, vindt tijdens de uitvoering van het project plaats.