Persberichten woensdag

's-Hertogenbosch 30-11-2005

Man komt om bij aanrijding

Een 75-jarige Ossenaar is woensdagmiddag omstreeks 13.00 uur overleden na een aanrijding met een trein. De man kwam met zijn auto vanuit de Kruising Molenweg/Spoorlaan de bewaakte spoorwegovergang op terwijl er een trein aankwam vanuit Oss. De man overleed ter plaatse. Het treinverkeer liep vertraging op.

Winkeldief met geprepareerde tas loopt tegen fiets

Boxmeer Woensdagmorgen is een 43-jarige winkeldief uit Venray bij een winkeldiefstal in een winkel in drogisterij-artikelen niet tegen de lamp maar tegen een fiets gelopen. De man werd betrapt toen hij met een geprepareerde tas voor 357 euro voor cosmetica probeerde mee te nemen. De man rende met de tas naarbuiten, liep tegen een voor de winkel rijdende fietser op en liet de tas met gestolen goederen vallen. Hij is terplaatse aangehouden door de gewaarschuwde politie. Hij is voor verhoor ingesloten.

Controle verlichting en autogordels succesvol

Oss Op woensdag heeft de politie een succesvolle controle op verlichting en het dragen van autogordels gehouden. In het totaal werden 107 bekeuringen uitgeschreven. De controles vonden plaats op o.a. de Nieuwe Hescheweg, de Hertog Hartogsingel, de Docfalaan en de Molenstraat in Oss. Zestig personen reden zonder licht, drie weggebruikers verleenden geen voorrang, 44 automobilisten droegen geen autogordel, 2 automobilisten belden niet handsfree en een aanhanger was niet voorzien van het juiste kenteken.

Illegale vreemdeling

Heeswijk Dinther De politie heeft woensdagmorgen tijdens een vreemdelingencontrole een 28-jarige man met de Sierraleoonse nationaliteit uit Eindhoven aangehouden aan de Morgenstond in Heeswijk Dinther. De man had een vals paspoort bij zich. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Verdachte aangehouden

Cuijk De politie heeft dinsdagmiddag een 16-jarige inwoner van Cuijk aangehouden op zijn werk bij een supermarkt in Cuijk. De jongen wisselde lege kratten tweemaal in om vervolgens via de emballagebonnen geld te innen. Hij kreeg daar bij hulp van een 14-jarige vriendje. De verdachte is gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn 14-jarige vriendje wordt nog aan de tand gevoeld.

Huiselijk geweld

Oss Op het politiebureau in Oss heeft de politie dinsdagmiddag een 44-jarige Ossenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 30-jarige schoonzus mishandeld en bedreigd te hebben. Zij is eveneens woonachtig in Oss. Er zouden al langer problemen zijn tussen de familieleden. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Te diep in het glaasje

Boekel Een 36-jarige automobilist uit Handel is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op de Rutger van Herpenstraat in Boekel. De man had te diep in het glaasje gekeken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Jongens beroofd

s-Hertogenbosch Dinsdag hebben twee 16-jarige Bosschenaren aangifte gedaan van een beroving die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats heeft gevonden aan de Polsbroek te s-Hertogenbosch. De twee werden die nacht door twee ca. 18-jarige jongens o.a. van een portemonnee en een GSM beroofd. De daders zijn er op de fiets vandoor gegaan.

Bromfietser gewond

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 61-jarige bromfietser uit s-Hertogenbosch op Orthen in zijn woonplaats ten val gekomen en gewond geraakt. De man schrok kennelijk van een uitwijkmanoeuvre van een fietster en kwam ten val. Hij is per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis.

Jongen mishandeld

s-Hertogenbosch Dinsdag heeft een 14-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangifte gedaan van mishandeling door een buurtbewoner. De jongen zou afgelopen vrijdagavond sneeuwballen tegen de woning van de man in de Schoutenbuurt in s-Hertogenbosch hebben gegooid. De buurtbewoner zou daarop de jongen hebben geslagen, geschopt en verbaal hebben bedreigd. De politie onderzoekt de zaak.

Rijden onder invloed

Vught In de nacht van dinsdag op woensdag is een 37-jarige automobilist uit Gemonde op de A65 in Vught betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

Rijden onder invloed

Berlicum In de nacht van dinsdag op woensdag is een 59-jarige automobilist uit Berlicum op de Groenstraat in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Jongen aangehouden voor mishandeling

Boxtel Dinsdagmiddag is bij een stichting voor moeilijk opvoedbare jongeren aan de Schijndelseweg in Boxtel een 16-jarige Vlijmenaar aangehouden voor mishandeling van een 47-jarige medewerkster. De jongen gedroeg zich agressief in de groep. Op het moment dat het slachtoffer telefonisch overlegde met de leiding, kreeg zij een klap in haar gezicht. Verder bedreigde de verdachte de vrouw verbaal. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Vrouw gewond bij aanrijding

Schijndel Dinsdagmiddag is een 26-jarige automobiliste uit Eindhoven op de Rooiseweg in Schijndel gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw zag de auto van een 25-jarige automobilist uit Schijndel,l die links voor stond gesorteerd, te laat en reed daar achterop. De vrouw liep ernstige verwondingen aan haar been op en is per ambulance overgebracht naar het Catharina ziekenhuis in Eindhoven.

Boete alsnog betaald

Liempde Dinsdagavond is bij een douanecontrole op de rijksweg A2 in Liempde een Belgische buschauffeur aangehouden omdat hij nog een geldboete van ruim euro 271 open had staan. De man kon niet betalen en is aan de politie overgedragen. Op het bureau verscheen korte tijd later een collega van de man die de boete betaalde. De Belg is daarop heengezonden.

Interne onderzoeken

s-Hertogenbosch De korpsleiding heeft een 50-jarige medewerker met een administratieve functie van de politie Brabant-Noord ontslagen. Een 51-jarige politiemedewerker met eveneens een administratieve functie is afgelopen week buitenfunctiegesteld.

Ontslagen

Tegen de 50- jarige medewerker liep een strafrechtelijk en disciplinair onderzoek naar het voordeel trekken uit uitkeringsgelden, door een gezamenlijke huishouding te voeren. In september 2005 is hij door de politierechter veroordeeld voor dit feit. Tevens wordt de medewerker ernstig plichtsverzuim verweten. Daarom is hij in november ontslagen.

Buitenfunctiegestelling

Tegen de 51-jarige medewerker is een strafrechtelijk en disciplinair onderzoek ingesteld naar het ongeoorloofd internetgebruik in de privé-sfeer. Gedurende de onderzoeken is de medewerker buitenfunctiegesteld.