FNV

FNV Bondgenoten tevreden met CAO-akkoord SNS Reaal Groep

Deze week heeft FNV Bondgenoten een akkoord bereikt met SNS Reaal Groep over een nieuwe CAO, die een looptijd heeft van 17 maanden (1 januari 2006 tot 1 juni 2007).
Voor de circa 5.800 medewerkers blijft vervroegd uittreden mogelijk. Gedurende de looptijd van de CAO ontvangt het personeel in totaal een structurele loonsverhoging van 2,5% (2% op 1 januari 2006 en 0,5% op 1 januari 2007).

Vakbondsbestuurder Patrick Banis: "In de nieuwe CAO is het voor vrijwel iedereen mogelijk om - tegen het huidig niveau - op z'n 62e met pensioen te gaan. De structurele loonsverhoging in 2007 had van ons best hoger mogen zijn en het is jammer dat SNS Reaal niet wil bijdragen aan de levensloopregeling. Desondanks zijn we tevreden over het bereikte resultaat." Het onderhandelingsresultaat wordt met een positief advies aan de leden voorgelegd.

Ook over de loonaanvulling bij ziekte en arbeidsongeschiktheid zijn afspraken gemaakt. Werknemers krijgen in elk geval de eerste twee ziektejaren 100% doorbetaald. Daarna ontvangt de werknemer - bij gedeeltelijke werkhervatting - een aanvulling van 75% over het arbeidsongeschikte deel.

Maandelijks krijgen de werknemers 15 euro bruto als tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering.

De werknemers maakten zich zorgen over de invoering van een nieuw functiewaarderingsstelsel. "Maar ook die angst hebben we kunnen wegnemen", aldus Banis. "We hebben de garantie dat niemand erop achteruit gaat, sommigen gaan er zelfs iets op vooruit."