Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 30 november

BERGEN OP ZOOM, 30 november 2005

Beveiligingsbeambte houdt winkeldieveggen aan

ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdagmiddag 29 november melding van winkeldiefstal. Een beveiligingsbeambte van een winkel aan de Laan van Brabant had een 22-jarige vrouw en een 49-jarige vrouw, beiden uit Roosendaal, aangehouden. De vrouwen namen levensmiddelen ter waarde van 4,84 mee zonder af te rekenen. Bij controle van de tassen van de verdachten bleek dat ze ook een drietal kledingstukken in bezit hadden, waarvan ze geen kassabon konden tonen. Bij navraag bleek ook de kleding te zijn gestolen. De politie nam aangifte op van beide winkeliers. De vrouwen zijn aangehouden en verhoord op het politiebureau. De 22-jarige vrouw kreeg een bekeuring van 140,-. Tegen de 49-jarige vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn de vrouwen in vrijheid gesteld.

Jongetje (6) gewond bij verkeersongeval

ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdagmiddag 29 november melding van een verkeersongeval aan de Flintdijk. Een 32-jarige automobiliste reed over de Flintdijk, komende vanuit de richting van de Onyxdijk. Ze zag te laat dat een 6-jarig jongetje uit Roosendaal van achter een geparkeerde auto de straat op fietste. De auto raakte het stuur van de fiets en het jongetje viel tegen de auto. Na controle in het ziekenhuis bleek hij een lichte hersenschudding te hebben opgelopen.

Politie neemt aangifte op van mishandeling

STEENBERGEN: De politie nam woensdag 30 november aangifte op van mishandeling of poging tot zware mishandeling. Een 14-jarig meisje uit Nieuw-Vossemeer stond omstreeks 15.00 uur met een vriendin te praten op de Leuvenstraat. Op een gegeven moment komt er een bekende van de meisjes aanrijden op een scooter. Hij rijdt naar de meisjes toe en geeft vlak voor hij ze bereikt gas. Hierbij rijdt hij het 14-jarige meisje aan. Ze komt ten val en loopt hierbij letsel op aan haar arm, zij en maag. De jongen op de scooter is vervolgens weggereden. De politie onderzoekt de zaak.

scooterrijder loopt hersenschudding op bij ongeval

OSSENDRECHT: De politie kreeg op dinsdagmiddag 29 november melding van een verkeersongeval op het Putsmolentje. Een 20-jarige automobilist uit Putte reed een oprit aan het Putsmolentje af richting de weg. Op dat moment kwam er een 16-jarige jongen uit Putte op een scooter aan rijden. Hij probeerde de auto tevergeefs te ontwijken. Er ontstond een aanrijding, waarbij de scooter tegen de portier van de auto reed. De scooterrijder kwam ten val. Ambulancemedewerkers constateerden ter plaatse een lichte hersenschudding. De politie heeft de scooter voor verder onderzoek in beslag genomen.

Politie ontdekt hennepkwekerij in woning

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie ontdekte op dinsdagavond 29 november tijdens de controle van een woning een hennepkwekerij. In de woning aan het Noorwegenpad was een kwekerij aanwezig, waarvan de planten geoogst waren. Er zijn een aantal vuilniszakken met plantenresten aangetroffen. De politie en gemeente hebben de kwekerij ontmanteld. Het energiebedrijf heeft de elektriciteit afgekoppeld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 35-jarige bewoonster van het pand.

Politie houdt man aan voor drugsbezit

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdagavond 29 november een 22-jarige man uit Bergen op Zoom aan op de Lindebaan. De politie zag hem lopen met een tas en rook een henneplucht. Ze hielden hem staande en ontdekten dat hij ongeveer 100 gram hennep bij zich had. Hij is aangehouden, verhoord en ingesloten.

Politie neemt aangifte op van diefstal vanaf kerk

HALSTEREN: Tussen zondag 27 november en dinsdag 29 november zijn er vanaf de kerk aan de Dorpsstraat 11 loden pijpen, compleet met beugels weggenomen. Ook is er ongeveer 11 meter koper weggenomen. Dit koper diende als bliksemafleider. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal.

Inbraak in bedrijf

ROOSENDAAL: Op woensdag 30 november omstreek 02.45 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Westelijke Havendijk. De daders vernielde een raam op de eerste verdieping en doorzocht het pand. Binnen zijn verschillende vernielingen aangericht. Men nam onder andere twee mobiele telefoons en een laptop mee. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Politie onderzoekt woninginbraak

DE HEEN: Op woensdagochtend 30 november is er ingebroken in een woning aan de Dorpsweg. Onbekenden braken op de vroege ochtend een raam open aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn onder andere twee mobiele telefoons weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Man op heterdaad aangehouden bij inbraak

BERGEN OP ZOOM: Op woensdag 30 november hoorde een buurtbewoner van de Lindebaan glasgerinkel. Hij ging kijken waar het geluid vandaan kwam en zag dat de ruit van de voordeur van een woning vernield was. De man belde de politie. Deze trof in de woning een 31-jarige man uit Bergen op Zoom aan. De man was geen bewoner van het pand en had geen sleutels. Ook kon hij geen identiteitsbewijs laten zien. De politie hield hem aan en trof in zijn kleding ruim 25 gram hennep aan. De drugs zijn in beslag genomen. Op het bureau is de man verhoord. Hij gaf toe de ruit te hebben vernield. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Gereedschap weggenomen bij inbraak

HALSTEREN: In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 november is er ingebroken in een bedrijf aan de Canadaweg. De daders vernielden het hekwerk rondom het bedrijfsterrein en maakten vervolgens een gat in een muur van het bedrijf. Hierlangs heeft men een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen.

Vrouw raakt gewond bij ongeval

ROOSENDAAL: Op woensdagochtend 30 november fietste een 37-jarige vrouw uit Roosendaal over het Langeveld. Op het voetpad liep een 35-jarige vrouw uit Roosendaal met haar hond. De hond liep tegen de fietster aan, waardoor deze ten val kwam. Ze hield hieraan letsel aan haar benen over. Ambulancepersoneel heeft zich over haar ontfermd.

Fietster valt door gladheid

ROOSENDAAL: Op woensdagochtend 30 november viel een 15-jarige Roosendaalse van haar fiets als gevolg van gladheid. Dit gebeurde op de Kortendijksestraat. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht met letsel aan haar heup. De politie waarschuwde de gemeente voor de gladheid op het fietspad.

Zakkenrollen

ROOSENDAAL: Op dinsdagmiddag 29 november was een 35-jarige inwoonster van Roosendaal aan het winkelen in de Roselaar. Op een gegeven moment merkte ze dat de portemonnee uit haar tas was ontvreemd. De tas stond open en de vrouw had niet gemerkt dat de portemonnee werd weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van zakkenrollen.

Auteur: Inge Rijgersberg