Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


29-11-2005: Direct contact met de Nederlandse congres & vergaderbranche

Holland Sales Lead Desk: snel en makkelijk via holland.com

Snel, makkelijk en efficiënt dat is de nieuwe Holland Sales Lead Desk van het NBTC. Vandaag wordt op de EIBTM, de vakbeurs voor de zakelijke markt, in Barcelona de nieuwe applicatie gelanceerd. Renée Cohen, director of destination sales van het NBTC: "De Sales Lead Desk is een soort virtueel marktplein waar alle aanbieders in het zakelijke segment zich presenteren. Hiermee spelen we in op de wensen van de markt, waarbij we internationale meeting- & incentiveplanners en congresorganisatoren gemakkelijk via holland.com, met Nederlandse aanbieders in contact kunnen brengen."

Aanvragen en afhandelen van offertes
Cohen: "De Holland Sales Lead Desk helpt ons ook om het proces omtrent genereren, registeren en verwerken van offertes professioneler, efficiënter, transparanter en beter meetbaar te maken. Het streven van het NBTC is om internationale meetings en congressen in Nederland te laten toenemen. Deze tool is daarbij een hulpmiddel voor de markt zelf, onze partners en onze eigen medewerkers."

Cohen benadrukt daarbij meteen dat de Sales Lead Desk de menselijke factor niet vervangt. "De applicatie is niet meer en niet minder dan een hulpmiddel ter aanvulling op de salesinspanningen van de partners en de salesinspanningen die het NBTC vanuit haar buitenlandse vestigingen met de markt onderneemt." De preferred partners van het NBTC vormen gezamenlijk het aanbod van de Nederlandse congres- en vergaderbranche. Zij vertegen-woordigen een ruime selectie hotels, congrescentra, DMC's, PCO's en regionale congresbureaus.

In- en Extern gebruik
De applicatie wordt ook gebruikt door de NBTC-medewerkers zelf. In acht landen (Duitsland, België, Scandinavië, Spanje, Italië, Frankrijk, United Kingdom en de Verenigde Staten) zet het NBTC, middels salesactiviteiten, Holland actief in de markt als vergader- en congresdestinatie. Proactief geworven aanvragen worden ook in deze Holland Sales Lead Desk verwerkt.

Verstuur Top