Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

30 november 2005

Beekbergen - Gestrande auto weggenomen

Een 35-jarige Apeldoorner heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn auto. Tijdens het noodweer van afgelopen vrijdag (25/11) kwam de man op de A1 zonder brandstof te staan en moest zijn auto daar achterlaten. De man was in de veronderstelling dat zijn auto was weggesleept, maar het bleek dat deze was weggenomen. Het gaat om een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken DV-NS-61.

Vanaf een parkeerplaats aan de Schalterdalweg werd in de nacht van maandag op dinsdag (29/11) een donkergroene Volkswagen Passat voorzien van het kenteken RZ-SN-27 weggenomen. Een 63-jarige inwoner uit Ulestraten heeft aangifte gedaan.

Apeldoorn - Veelpleger aangehouden

Agenten hebben dinsdagmiddag (29/11) een 32-jarige veelpleger uit Apeldoorn aangehouden. De man was door winkelpersoneel betrapt in een winkel aan de Hoofdstraat. De man had een shirt ter waarde van E 50,- weggenomen. De Apeldoorner werd ingesloten en wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris. Naar verwachting blijft hij tot de rechtszitting in hechtenis.

Apeldoorn - Winkeldievegge verzet zich Een 47-jarige Apeldoornse werd dinsdagmiddag (29/11) betrapt door winkelpersoneel in een schoenenwinkel aan de Hoofdstraat. De vrouw had een paar laarzen en een paar schoenen met een totale waarde van E 62,90 weggenomen zonder af te rekenen. Een medewerkster van de winkel wilde haar tegenhouden, maar de vrouw verzette zich hevig. Hierdoor is een beveiligingspoortje vernield. De politie hield haar aan en brtacht haar over naar het bureau waar een proces verbaal werd opgemaakt.

Apeldoorn - Ruit bus sneuvelt door sneeuwbal

Een groep jongeren heeft dinsdagavond (29/11) vanaf het viaduct over de Prins Willem-Alexanderlaan het verkeer met sneeuwballen bekogeld. Hierbij is de voorruit van een stadsbus vernield. Er raakte niemand gewond. Toen de politie een kijkje ging nemen bij het viaduct troffen zij daar een groepje jongeren aan, die bij het zien van de politie alle kanten op stoof. Een 14-jarige jongen uit Apeldoorn en een 22-jarige man uit Tiel werden aangehouden. De 14-jarige bleek bij het groepje sneeuwballlengooiers te horen. Hij werd ingesloten. De 22-jarige werd na verhoor heengezonden. De politie is nog op zoek naar de andere jonge vernielers.

Hoenderloo - Politie onderzoekt vernielingen meerdere auto's

In de nacht van zaterdag op zondag (27/11) werden aan de Miggelenbergweg meerdere auto's vernield. Twee benadeelden hebben aangifte gedaan bij de politie. Van de auto's werden buitenspiegels, ruitenwissers en een bumper vernield. Inmiddels heeft de politie contact gehad met twee jongens van 16 en 19 jaar die mogelijk bij de vernielingen zijn betrokken. De politie verzoekt benadeelden van die nacht zich te melden via telefoonnummer 0900 8844.

Hoog Soeren - Gewond na aanrijding Een 23-jarige automobiliste uit Lunteren raakte dinsdagmorgen (29/11) rond 08.30 uur gewond na een aanrijding. De vrouw reed over de Amersfoortseweg vanaf Nieuw Millingen. Ze zag te laat dat een 29-jarige automobiliste uit Nunspeet afremde en een aanrijding was het gevolg. De Lunterense had pijn op de borst en werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurster uit Nunspeet bleef ongedeerd.

Loenen - Hennepkwekerij aangetroffen

De politie heeft dinsdagmorgen (29/11) bij een politieonderzoek in een woning aan de Boterweg een drietal hennepkwekerij aangetroffen. De planten, 620 in totaal, stonden in twee ruimten in de woning en één kwekerij werd aangetroffen in een pand naast de woning. De politie heeft de kwekerijen samen met de brandweer en de stadswachten ontmanteld. Een 25-jarige Loenenaar en een 32-jarige inwoner uit Ederveen werden aangehouden. De politie maakt proces verbaal op. De stroom werd illegaal afgetapt. De Nuon zal naar verwachting een naheffing opleggen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --