Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 30 november 2005

Politie houdt verlichtingscontrole: 23 bonnen uitgeschreven

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen aan de Oude Terheijdenseweg en de Kapittelweg een verlichtingscontrole gehouden. De controle vond plaats tussen 07:00 en 08:00 uur. 17 fietsers hadden de verlichting niet in orde.

Aan de Terheijdenseweg werden tussen 07:00 en 08:00 uur zes bekeuringen uitgeschreven aan fietsers zonder licht.

Snelheidscontrole

STRIJBEEK: Dinsdagmiddag is tussen 12:00 uur en 15:30 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Strijbeekseweg. Op deze locatie geldt een maximum snelheid van 80 km/u.

Bijna 900 automobilisten reden voorbij de radarcontrole. 52 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/u.

BREDA:Tussen 11:00 en 14:00 uur werd het verkeer aan de Kapittelweg gecontroleerd op naleving van de maximum snelheid van 50 km/u. 25 bestuurders reden te hard en krijgen binnenkort een proces-verbaal thuisgestuurd.

ETTEN-LEUR: Aan de Sander hield de politie woensdag tussen 09:00 en 12:00 uur een snelheidscontrole. Van de 280 automobilisten reden er 49 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

ZUNDERT: Aan de Wernhoutseweg hield de politie woensdag tussen 12:30 en 15:15 uur een snelheidscontrole. Van de 1160 automobilisten reden er 64 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u, terwijl 60 km/u is toegestaan.

Getuige houdt winkeldief aan

BREDA: Aan de Houtmarktpassage is dinsdagmiddag een 47-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt bij de diefstal van kleding in een winkel. Een getuige was hem na het afgaan van het alarm van de winkel achterna gelopen en heeft hem aangehouden. De winkeldief werd vervolgens overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Na verhoor is de Bredanaar met een dagvaarding heengezonden. De behulpzame burger zal in het kader van het Bredase project De Beloonde Burger worden uitgenodigd voor een bezoek aan een politiebureau.

Jongen aangehouden na bedreiging echtpaar

BREDA: De politie heeft dinsdagavond bij een burenruzie aan de Rijnstraat een 17-jarige inwoner van Breda aangehouden. De jongen was boos geworden over een roddel over zijn persoon, waardoor hij aan de deur verhaal kwam halen. Na enkele trappende bewegingen in de richting van de bewoonster vetrok hij, maar kwam kort daarop terug met een mes en maakte stekende bewegingen in de richting van het echtpaar uit de straat. De gewaarschuwde politie kon hem zonder problemen aanhouden. Hij is in verzekering gesteld.

Politie houdt gesignaleerde man aan

BREDA: Aan het Stationsplein heeft de politie dinsdagavond een 28-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden. Rond 21:00 uur werd de man al bierdrinkend op de openbare weg aangetroffen. De Oosterhouter kreeg hiervoor een bekeuring. Bij het natrekken van zijn gegevens bleek hij voor een veroordeling in 2003 nog acht dagen in de cel te moeten doorbrengen. Om zijn straf te ondergaan werd hij ingesloten in een politiecel.

Politie onderzzoekt overval op horecagelegenheid

BREDA: Een horecagelegenheid aan de Kesterenlaan is dinsdagavond door één ongewapende dader overvallen. Rond 21:00 uur kwam een onbekende man het bedrijf binnen. Op dat moment waren en geen klanten in de zaak. De persoon bedreigde één van de drie aanwezige medewerkers en eiste geld. Om zijn eis kracht bij te zetten gaf hij de medewerker een klap. Hierop werd een geldbedrag gegeven aan de overvaller, waarna hij er met de buit vandoor is gegaan. De man droeg een zwarte pet en een donker gewatteerde jas met capuchon. De technische recherche heeft een sporenonderzoek uitgevoerd. De politie is begonnen met een buurtonderzoek en stelt een rechercheonderzoek in.

Diefstal auto

ULVENHOUT: Aan de Chaamseweg is dinsdagavond een personenauto gestolen. De eigenaar liet rond 21:40 uur zijn auto draaiende voor zijn bedrijf staan om zodoende bijgelicht te worden bij laadwerkzaamheden. Na een minuut of tien zag hij de verlichting niet meer en bleek dat zijn auto was gestolen. De zwarte Volkswagen Passat voorzien van het kenteken 72-HG-FK is door de politie internationaal gesignaleerd.

Mannen bekeurd voor rijden zonder rijbewijs

ETTEN-LEUR: Een 25-jarige inwoner van Etten-Leur is in de nacht van dinsdag op woensdag betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De Etten-Leurenaar werd door een politiesurveillance opgemerkt door zijn afwijkende rijgedrag. De man had geen gordel om, kon zich niet legitimeren en bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Verder werkte de richtingaanwijzer van zijn auto niet en was het voertuig niet APK verzekerd. Zijn vriendin kwam ter plaatse met de autopapieren en heeft hem een lift naar huis gegeven.

Om 03:00 uur kon een 29-jarige inwoner van Roosendaal geen rijbewijs aan agenten laten zien toen hij aan de Hoevenseweg werd gecontroleerd. De man reed in een auto met een geschorst kenteken, geen APK en geen verzekering. Daarvoor kreeg de man een proces-verbaal. Op het bureau bleek hij gedeeltelijk een valse naam te hebben opgegeven. Ook daarvoor ontvangt hij een bekeuring. De auto is langs de kant van de weg geparkeerd en moet per autoambulance worden vervoerd.

BREDA: Aan de Backer en Ruebweg werd in de nacht van dinsdag op woensdag een 19-jarige inwoner van Schoonhoven gecontroleerd. Ook hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De auto van de man bleek eveneens niet gekeurd en verzekerd te zijn. Met drie bekeuringen mocht hij zijn weg te voet vervolgen.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Dinsdagmiddag is aan de Veemarktstraat een 51-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man en een 2^e dader werden door winkelpersoneel betrapt tijdens een winkeldiefstal van een projector. Toen zij werden gesnapt liepen één van hen de winkel uit. De Bredanaar stond op dat moment nog in de winkel en kon worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De tweede verdachte is nog voortvluchtig.

Geldbedrag buitgemaakt bij inbraak

BREDA: In de nacht van dinsdag op woensdag is bij een inbraak in een schuur aan de Talmastraat een aanzienlijk geldbedrag buitgemaakt. Ondanks de beveiligingsmaatregelen van de eigenaar wist de dader toch de schuur open te breken. In de schuur stond een kluis die door de dader is meegenomen en op het perceel opengebroken werd teruggevonden. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek te verrichten.

Auteur: Henk Snepvangers