Gemeente Weert

30 november 2005

Startdocument ondertekend

Kunstcollege en academie voor muziek en dans zetten stap naar volledig samengaan

Het Kunstcollege en de Academie voor Muziek en Dans hebben dinsdagavond 29 november jl. een belangrijke stap gezet richting verdere samenwerking. Tijdens de vergadering van de raadscommissie Welzijn hebben de beide bestuursvoorzitters G. Peijs en J. Coumans samen met wethouder R. van Dooren (cultuur) een startdocument ondertekend dat per 1 januari 2007 moet leiden tot een volledige integratie van beide instellingen tot één Centrum voor de Kunsten.

De twee instellingen starten op korte termijn gezamenlijk een onderzoek waarbij alle relevante aspecten voor een samengaan in kaart worden gebracht.

In het startdocument is reeds vastgelegd, dat de huidige inzet van het personeel qua omvang en taakstelling richtinggevend blijft voor beide instellingen. Ook de omvang en de kwaliteit van de kunsteducatie is in het document gewaarborgd.

Met de mede-ondertekening van het startdocument onderschrijft het gemeentebestuur de aangegeven uitgangspunten en kan het proces van start dat moet leiden tot het samengaan van de beide instellingen.

Wethouder Van Dooren heeft tijdens de commissievergadering nogmaals zijn waardering uitgesproken voor de inzet van directies, voorzitters en raden van toezicht van beide instellingen. Daardoor is deze belangrijke stap mogelijk geworden, aldus de wethouder.

Het doel van de integratie is om door middel van structuurversterking de inhoudelijke taakstelling van de beide instellingen voor de toekomst te waarborgen en verder uit te bouwen.

2005.197 JN

---- --