Gemeente Beuningen


Handhaven in de openbare ruimte

Parkeren
Een gedeelte van de openbare ruimte is ingericht om te parkeren. Helaas gebeurt dit soms ook op plekken die daar niet voor bedoeld zijn. In de woonwijken staan auto's soms op het trottoir of in het gras.
Ook op andere plekken in de gemeente, bijv. in het centrum van Beuningen, zijn duidelijke regels met betrekking tot het parkeren. Dit hoort natuurlijk te gebeuren in de vakken, en niet op de weg, niet in het groen en niet voor een uitrit. Parkeren buiten de vakken vermindert namelijk de verkeersveiligheid. Ook wordt de situatie voor andere bezoekers van het centrum minder overzichtelijk. Inritten en nooduitgangen moeten vanzelfsprekend bereikbaar blijven. Op een gehandicaptenparkeerplaats mag alleen worden geparkeerd met een gehandicaptenparkeerkaart. Het plaatsen van een voertuig met handelsreclame is niet toegestaan.

Handhaving
Als de handhaver constateert dat een voertuig geparkeerd staat op een plek waar dat niet mag kan hij een boete geven van EUR 45,-. Als het voertuig op een gehandicaptenparkeerplaats staat is dit zelfs EUR 70,-. Parkeer uw auto dus op de daarvoor bedoelde plekken.