Vereniging Nederlandse Gemeenten

VNG: KABINET HANDELT ADEQUAAT OM DEEL ESF-SCHADE VOOR GEMEENTEN TE BEPERKEN

De VNG stelt vast dat het kabinet zijn verantwoordelijkheid heeft genomen om de schade voor gemeenten, door de plotselinge sluiting van het ESF-loket, te beperken.

Staatssecretaris Van Hoof heeft in een brief aan de Kamer aangekondigd dat het Kabinet uit de generale middelen 195 miljoen beschikbaar stelt om projecten in het kader van de regeling dagarrangementen en combinatiefuncties (brede school), Taal Totaal (Pavem) en de bestrijding van voortijdig schoolverlaten doorgang te laten vinden.

Op www.dagarrangementenencombinatiefuncties.nl laat CFI weten dat de ESF-subsidievereisten voor de inzet van de 195 miljoen van toepassing zullen blijven. In deze inhoudelijke doelstellingen kan de VNG zich vinden. De VNG benadrukt dat de financieel-administratieve lastendruk die hiermee gemoeid gaat voor gemeenten aanzienlijke kosten met zich meebrengt die voorkomen zouden kunnen worden.

Daarnaast constateert de VNG dat er voor de reĂŻntegratietrajecten, waarvoor gemeenten veel aanvragen in voorbereiding hebben om ESF middelen in te zetten, nog geen oplossing is gevonden.