Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 30 november

Alkmaar 30-11-2005 - 15.00 uur

Aanranding van stagiaires: nog vier slachtoffers melden zich

Den Helder, woensdag 30 november 2005

De politie in Den Helder heeft een onderzoek afgerond naar de aanranding van meisjes die stage liepen in een winkel in Den Helder. De slachtoffers werden tijdens hun stage in de winkel lastig gevallen en onzedelijk betast. Omdat werd vermoed dat nog meer stagiaires slachtoffer waren geworden, werd in een oproep gedaan waarin eventuele slachtoffers werden opgeroepen zich te melden. Naar aanleiding van de publiciteit kwamen nog vier aangiftes binnen. Inmiddels is de verdachte, de 62-jarige eigenaar van de winkel, hierover gehoord.

De politie deed de oproep omdat het voor de slachtoffers met name van belang is om niet met hun geheim te blijven rondlopen, maar dit te delen met bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon op school, een vertrouwenarts of met de politie.

Diefstal motorvoertuigen

Alkmaar, dinsdag 29 november 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een motor gestolen vanaf de Winkelwaard. Het gaat om een blauwe motor van het merk Yamaha, type R6 die is voorzien van het kenteken MB-JJ-19.

Den Oever, dinsdag 29 november 2005.

Tussen vrijdag 25 en zondag 27 november werd een auto gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Voorstraat ter hoogte van een supermarkt. Het gaat om een auto van het merk Honda, type Civic. De auto is groen van kleur en voorzien van het kenteken HT-GX-35.

Hippolytushoef, dinsdag 29 november 2005.

Tussen maandagmiddag en dinsdagmorgen werd een bestelbusje ontvreemd vanaf de Belterlaan. Het gaat om een rode Mitsubishi, type L300 2.5. De auto is voorzien van het kenteken 87-VN-ZZ

Verkeerscontrole

Den Helder, dinsdag 29 november 2005.

Dinsdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de IJsselmeerstraat. Tijdens deze controle werden 17 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Het hoogst scoorden het niet dragen van de veiligheidsgordel (9) en de overschrijding van de maximumsnelheid (5). Daarnaast werden nog twee personen bekeurd omdat zij vuurwerk afstaken.

Slootdorp, dinsdag 29 november 2005.

Dinsdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Kon. Wilhelminalaan. Tijdens deze controle werd de snelheid van 204 voertuigen gemeten. Hiervan reden er 45 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u terwijl ter plaats een snelheidslimiet geldt van 50 km/u.

In de avonduren werd eenzelfde soort controle gehouden op de Westerterpweg op een weggedeelte waar een snelheidsbeperking geldt van 50 km/u. Hier passeerden 140 voertuigen het meetpunt waarvan er 25 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u.

Jongen aangehouden na vernielingen en mishandeling.

Alkmaar, dinsdag 29 november 2005.

Dinsdagmiddag is een 19-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden op de Tochtwaard. De jongen wordt er van verdacht dat hij kort daarvoor een 30-jarige vrouw in haar woning heeft mishandeld en dat hij in diezelfde woning een aantal vernielingen heeft gepleegd. De jongen, die tijdelijk in de woning verbleef, hield zich niet aan een aantal huisregels waarna tussen hem en de vrouw een woordenwisseling plaats vond die uitmondde in de mishandeling en vernieling.

Rijden onder invloed van alcohol.

De Cocksdorp, dinsdag 29 november 2005.

Dinsdagavond werd een 41-jarige bestuurder van een personenauto uit De Cocksdorp aangehouden op de Kikkertstraat. Bij controle bleek namelijk dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 550 ug/l. Dat is 2,5 maal de toegestane hoeveelheid.

Man overvallen in woning.

Heerhugowaard, dinsdag 29 november 2005.

Dinsdagavond werd een 25-jarige bewoner van de Excelsiorhof in zijn huis overvallen door een toe nu toe onbekend man. Even voor 20.00 uur werd er bij de woning aangebeld. Een man, de verdachte, vertelde dat hij van een boekenclub was en vroeg of de bewoner een boek wilde kopen. Toen deze daar niet op in ging duwde de verdachte de bewoner aan de kan en liep de woning in. Toen de bewoner achter hem aanliep werd hij door de verdachte mishandeld. Toen de verdachte in de gaten kreeg dat omwonenden op het rumoer af kwamen verliet hij de woning zonder goederen mee te nemen. Het gaat om een negroïde man tussen de 22 en 28 jaar. Hij droeg een witte licra-broek en een groene trui met een wit vest.

Vrouw gewond na ongeval

Warmenhuizen, woensdag 30 november 2005.

Woensdagmorgen raakte een 45-jarige vrouw uit Tuitjenhorn gewond bij een ongeval op de Westfriese Zeedijk. De vrouw reed met haar fiets over genoemde weg toen zij van achteren werd aangereden door een personenauto bestuurd door een 21-jarige inwoner van Schoorl. Door de aanrijding raakte de vrouw gewond aan haar hoofd en haar schouder. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar zij is opgenomen.

Jongen mishandeld.

Anna Paulowna, dinsdag 29 november 2005.

Dinsdagavond tussen 21.20 en 22.00 uur werd een 15-jarige jongen uit Oudesluis mishandeld door een aantal onbekende mannen. Het slachtoffer werd tijdens een sporttraining door een onbekende man beticht van diefstal. Toen hij dit ontkende en boos werd om de verdachtmakingen verdween de man. Toen het slachtoffer kort daarop naar huis fietste, werd hij achtervolgd door een personenauto. Vanuit deze auto stapten twee mannen die op het slachtoffer begonnen in te slaan en te schoppen. Het schoppen ging door terwijl het slachtoffer op de grond lag. Een aantal personen (tennissers op een sportveld) waren getuige van deze mishandeling. Eén van de verdachten was een blanke man met een breed postuur. Hij heeft een ringbaardje en droeg een petje. De andere verdachte is een negroïde man. Hij droeg een beige jas. Beide mannen zijn tussen de 20 en 25 jaar. Zij verplaatsten zich in een rode personenauto mogelijk van het merk Volkswagen type Golf of Polo

Oplichter actief.

Alkmaar, woensdag 30 november 2005.

Woensdagmorgen werd een bejaarde inwoonster van Alkmaar geconfronteerd met een oplichter. De man belde aan bij de woning van de vrouw aan de Vondelstraat. Hij deed zich voor als een medewerker van een bank en noemde een aantal zaken waardoor hij de indruk wekte eerlijk te zijn. Hij vroeg het slachtoffer naar haar bankpas, die volgens de man vernieuwd moest worden en naar de verzekeringspapieren. Hierop verliet hij de woning. Omdat de vrouw het toch niet vertrouwde belde zij korte tijd later haar bank. Het bleek dat er toen al geld van haar rekening was opgenomen. De verdachte is een man van ongeveer 60 jaar oud. Hij heeft halflang, donkerblond haar en zag er verzorgd uit. De man droeg een lange zwartkleurige stoffen jas die tot over zijn knieën reikte.

Twee dieven aangehouden

Alkmaar, woensdag 30 november 2005

Woensdagmorgen in alle vroegte werden twee mannen aangehouden nadat zij waren betrapt op het openbreken van parkeermeters. Het gaat om twee jongens van 16 en 17 jaar uit Alkmaar.

Op woensdagmorgen omstreeks 04.20 uur hoorde een getuige zaaggeluiden bij auto's op de Emmastraat in Alkmaar. Ook zag de getuige twee mannen lopen. De gewaarschuwde politie kon de twee mannen op aanwijzing van de getuige aanhouden. Het ging om een 16-jarige en een 17-jarige jongen uit Alkmaar. Een van beiden bleek een grote hoeveelheid kleingeld bij zich te hebben zodat het vermoeden bestond dat de jongens parkeermeters hadden gekraakt. Onderzoek wees uit dat de parkeermeter op de hoek Emmastraat-Steijnstraat gekraakt was. De jongens zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na huiselijk geweld

Slootdorp, dinsdag 29 november 2005

Op dinsdagmiddag vond in Slootdorp op de Schoolstraat een geval van huiselijk geweld plaats waarbij een 36-jarige man uit Den Haag werd aangehouden. De man had een relatie gehad met een 23-jarige vrouw. In de relatie werd de vrouw regelmatig mishandeld. Nadat de relatie was beëindigd betrok de vrouw met haar dochtertje een woning in Slootdorp. Dinsdagmiddag verbleef de man bij zijn ex-vriendin. Toen er ruzie ontstond vluchtte de vrouw naar buiten en durfde zij haar woning niet meer binnen te gaan. Zij was bang weer te worden geslagen en geschopt. De vrouw waarschuwde de politie. Omdat de man bekend staat als vuurwapengevaarlijk werd bij de aanhouding bijzondere voorzichtigheid betracht, waarbij de straten rondom de woning werden afgezet. De man kon echter zonder gebruik van geweld worden aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek in de woning en in de bezittingen van de man leverde geen vuurwapen op.

Laatst gewijzigd 30-11-2005 14:47 | © Politie Noord-Holland Noord |