Mijlpaal in lidmaatschap bereikt

Abu

De ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) is dit jaar de grens van 300 leden gepasseerd. Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd het 300e lid, de heer M. (Mustafa) Güner, directeur van NoVita Uitzendbureau in Beverwijk in het zonnetje gezet. Hij ontving onder applaus van de aanwezige leden een zeefdruk uit handen van ABU-voorzitter drs. J.A. (Hans) Kamps.

De heer Güner was blij verrast met het cadeau en gaf na afloop aan de zeefdruk een mooi plekje te geven in zijn kantoor. Met enige trots had hij de week ervoor al de ABU-sticker op de deur van de Beverwijkse vestiging bevestigd. 'Het lidmaatschap is toch een teken van erkenning. Steeds meer klanten vragen ernaar, want er zit toch nog steeds veel kaf tussen het koren', merkte de heer Güner op. Het kwaliteitskeurmerk, de deskundigheid en de brede dienstverlening van de ABU waren de belangrijkste beweegredenen om lid te worden. De uitzendonderneming is al vier jaar succesvol actief en telt drie medewerkers.

Na het afschaffen van het vergunningenstelsel is de groei van de ABU niet meer zo sterk geweest. De meeste uitzendondernemingen geven als belangrijkste reden om lid te worden het ABU-keurmerk op. Met inmiddels meer dan 300 leden en 2.600 vestigingen vertegenwoordigt de ABU meer dan 62% van de uitzendsector met meer dan 16.000 medewerkers vast personeel. Zo'n 5% van de leden heeft meer dan 30 vestigingen, 20% tussen de 5 en 30 en 75% minder dan 5 vestigingen.

----------------
Voor de redactie:
De ABU vertegenwoordigt de belangen van meer dan 300 uitzendondernemingen, met in totaal meer dan 2.600 vestigingen in Nederland. Elk jaar worden zo'n 650.000 uitzendkrachten geplaatst en 1,1 miljoen vacatures vervuld.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de heer drs. R. (Remco) Icke, hoofd PR & Voorlichting, telefoon 020 - 655 82 04, mobiel 06-22 450 922 of via e-mail: icke@abu.nl.

Er is een foto bij dit persbericht beschikbaar. Hiervoor kunt u mailen naar icke@abu.nl.