Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

30 november 2005

Project: samen voor veiligheid bij school Arcade

Aanleiding

Het begon met een vraag via het Warnsveldse politieklantenpanel en nu zet iedereen zich inmiddels in voor de veiligheid rond basisschool Arcade aan het Horseler. De verkeersveiligheid dan wel te verstaan, want dat bleek het grootste probleem. Ouders parkeerden hun auto kris kras in de buurt van de school om hun kind af te leveren of op te halen. In de bocht, op het fietspad, op de verkeersdrempel, op het kruispunt en soms dubbel. De ouders van de eigen school moesten soms met hun fiets slalommen om hun kind veilig op school af te leveren. Ook de buurtbewoners ondervonden regelmatig overlast van de her en der geparkeerd staande auto's.

Plan van aanpak

Nadat het klantenpanel de onveiligheid had aangekaart werd een plan van aanpak opgesteld. Politiestudente Paula Vogelenzang maakte er een studieopdracht van. De ouders werden via een nieuwsbrief geïnformeerd over de overlast. In samenspraak met de schoolleiding, de verkeersouders van school, de wijkagent en Paula werd besloten om extra bij de school te controleren. Inmiddels zijn er 8 controles geweest en ook de stadswachten worden hierbij betrokken.

Spandoek

De schoolkinderen zijn ook bij het project betrokken. Er wordt aan een spandoek gewerkt waarop middels een slogan aandacht voor de verkeersveiligheid wordt gevraagd. Het spandoek is nog niet klaar, maar straks na iedere schoolvakantie, wordt het gedurende twee weken zichtbaar bij de school opgehangen. Zo worden de ouders iedere keer weer op het belang van verkeersveiligheid gewezen.

Bekeuren

"De controles worden de komende periode zeker herhaald. Of er bekeuringen uitgeschreven worden, ligt aan de ouders zelf", zegt Paula, "we hebben als politie afgesproken, dat het project nu zo bekend moet zijn, dat we bij overtredingen het bonnenboekje trekken. Eind januari 2006 worden de resultaten van het project geëvalueerd."

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --