Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

30 november 2005

Terborg/Beltrum - Rijden onder invloed

Een 60-jarige automobilist uit Terborg bleek dinsdagavond (29/11) bij een controle op de Van Homoetstraat in Terborg onder invloed van alcohol. De man blies 1,9 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.

Een 37-jarige automobilist uit Beltrum blies afgelopen nacht (30/11) 1,2 prom. De man werd gecontroleerd op de Klumpersweg in Beltrum omdat hij opviel door zijn rijgedrag. De man krijgt een boete.

Eibergen - In woning ingebroken

In een woning aan de Winterswijkseweg werd dinsdag (29/11) ingebroken. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Weggenomen werden onder andere een computer met flatscreen beeldscherm en een toetsenbord. De politie is een onderzoek gestart.

Aalten - Scootmobiel op zijn kant

Een 71-jarige inwoner uit Aalten is dinsdagmiddag (29/11) met zijn scootmobiel omgevallen. Dit gebeurde rond 12.55 uur over de Bredevoortsestraatweg. De man is waarschijnlijk omgevallen door een hoop sneeuw langs de stoep. Hij werd door een agent en omstanders overeind geholpen en door de politieman naar huis gebracht. De man bleef ongedeerd.

Aalten - vreemde man De politie heeft maandagavond een telefoontje van de vader van een 10-jarig meisje gekregen over een vreemde man die zijn kind had aangesproken. Het voorval deed zich maandag 28 november rond 16.45 uur voor bij de speeltuin aan de Hare. De man, die in een auto zat gaf aan, dat hij het kind thuis zou brengen. Het meisje reageerde heel alert en ging niet met hem mee. De man zou een oorbel en een sikje hebben en is in zijn auto weggereden. De politie adviseert ouders om dergelijke voorvallen altijd bij de politie te melden. Mocht men naar aanleiding van dit bericht bijzonderheden weten, dan kan de politie Aalten via 0900- 8844 gebeld worden.

Varsseveld - Controle na klachten

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners heeft de politie dinsdag (29/11) gecontroleerd op de Prins Hendriklaan. Van 40 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. Acht bestuurders werden bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 50 km. Er is hier 30 km toegestaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --