Rechtbank 's-Gravenhage

Voortzetting behandeling strafzaak tegen verdachte Zoetermeers gezinsdrama

PERSBERICHT - 's-Gravenhage, 30 november 2005 - De rechtbank âs-Gravenhage heeft op 30 september jl. de strafzaak tegen de Zoetermeerse man die ervan wordt verdacht op 7 april 2005 zijn vrouw en hun twee dochtertjes van het leven te hebben beroofd, voor onbepaalde tijd aangehouden in verband met een door de verdediging gewenst nader onderzoek naar de geestesvermogens van de verdachte in het Pieter Baan Centrum.

De rechtbank heeft toen meegedeeld dat de inhoudelijke behandeling van deze zaak in februari 2006 zou worden voortgezet en dat er tussentijds nog een pro forma zitting zou worden gehouden. De data van de zittingen zijn nu bekend.

Tussentijdse pro forma zitting
De tussentijde pro forma zitting wordt gehouden op donderdag 1 december 2005 om 12.00 uur. Op deze zitting komt de zaak niet inhoudelijk aan de orde.
De advocaten van de verdachte hebben laten weten dat de verdachte niet aanwezig zal zijn bij deze zitting.

Inhoudelijke behandeling
De inhoudelijke behandeling van de zaak vindt plaats op maandag 27 februari en vrijdag 3 maart 2006.
Op 27 februari worden de gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum en de gedragsdeskundigen die reeds over de verdachte hebben gerapporteerd, gehoord.
Op 3 maart zijn het requisitoir van de officier van justitie, het pleidooi van de advocaten en de verdere behandeling van de zaak gepland.

Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van de rechtbank âs-Gravenhage, tel. (070) 381 1943/1732.


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 30 november 2005