Gemeente Haarlem


30 november 2005

337/2005
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Sportclubs willen fusie

Intentieovereenkomst gemeente haarlem -tybb, dsc'74 en dco

De sportverenigingen TYBB, DCO, DSC '74 en de gemeente Haarlem tekenen een intentieovereenkomst om straks als (fusie)partners of als een nieuwe Haarlemse sportvereniging het heringerichte sportcomplex aan de NoordSchalkwijkerweg te bespelen.
Na de goedkeuring door de gemeenteraad kan op woensdag 30 november 2005 de overeenkomst worden getekend door de voorzitters van de drie verenigingen en door de Haarlemse sportwethouder Pieter Barnhoorn.


Een nieuw ingericht sportpark

De intentieovereenkomst houdt voor de gemeente Haarlem in dat het sportpark aan de NoordSchalkwijkerweg zodanig wordt ingericht dat er voor de nieuw te vormen vereniging(en) een hoogwaardige sportvoorziening ontstaat. Het sportpark krijgt dan drie voetbalvelden, één hoofdveld softbal, één softbalveld en één honkbalveld, voldoende kleedaccommodatie c.a., kantinefaciliteit en een zo goed mogelijke situering van de gebouwen ten opzichte van de speelvelden.


Fusie sportverenigingen

Voor de verenigingen houdt de intentieovereenkomst in dat zij met een "nieuw" sportpark in het vooruitzicht de intentie hebben om te komen tot een fusie/samenwerking en gezamenlijk gebruik gaan maken van het nieuwe sportpark. Uiteraard is daar de goedkeuring nodig van de algemene ledenvergaderingen van de betreffende verenigingen. Om de voortgang van de herinrichting van het sportpark goed te laten verlopen, zullen de sportverenigingen geen enkel voorbehoud maken voor deelname aan het samenwerkingsverband en/of het fusieproces en geen aanspraak meer maken op het gebruik van een andere sportvoorziening dan de sportvoorziening op dit sportpark. Ze verlenen medewerking aan tijdelijke oplossingen als de uitvoering van het herinrichtingsplan dat noodzakelijk maakt, door bijvoorbeeld gebruik te maken van bestaande voorzieningen.
De verenigingen hebben al reeds werkgroepen opgericht om actief de leden te betrekken in het hele proces van fuseren en herontwikkelen.

Schalkwijk 2000+
Met de besluitvorming over het programma Schalkwijk 2000+ heeft de gemeenteraad, in november 1999, o.a. een besluit genomen over de invulling van de Noordstrook (project 023). Dit besluit hield tevens in het opheffen van de in het plangebied gelegen sportvelden en de verplaatsing van de s.v. DSC'74 naar de velden aan de Noord-Schalkwijkerweg. De verenigingen TYBB en DSC'74 hebben de intentie tot een fusie te komen. Ook DCO heeft zich bij dit voornemen aangesloten. Op 4 oktober jl. is het college akkoord gegaan met een globaal stedenbouwkundig plan voor het sportcomplex aan de Noord-Schalkwijkerweg en de kredietaanvraag voor de voorbereidingskosten. In dit plan is ruimte gecreëerd voor gezamenlijke huisvesting van de drie genoemde verenigingen. De commissies OWSR en SO hebben in meerderheid op 20 oktober jl. met het globale stedenbouwkundig plan en de kredietaanvraag ingestemd. Het voorstel wordt in de raadsvergadering van 30 november behandeld.

sector Maatschappelijke Ontwikkeling
Rutger van Oppenraaij, communicatieadviseur
023-5115594
rvanoppenraaij@haarlem.nl

---- --

30 november 2005


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persuitnodiging


Uitnodiging

Uitnodiging voor het bijwonen van de ondertekening van de intentieovereenkomst Herinrichting Sportpark Noord-Schalkwijkerweg

op woensdag 30 november 2005
om 20.00 uur
op het kunstgrasveld bij TYBB (bij slecht weer binnen)
Noord-Schalkwijkerweg hoek H.W. van Turnhoutpad
te Haarlem
te bereiken via Belgiëlaan en Noord-Schalkwijkerweg

Programma:

20.00 uur welkom door Pieter Barnhoorn, wethouder Sport van Haarlem
aansluitend ondertekening van de intentieovereenkomst
20.10 uur start voetbalwedstrijd met "mix" van spelers van de 3 verenigingen
en van gemeente Haarlem
21.00 uur afsluiting met een drankje


met vriendelijke groet
mede namens
sportvereniging TYBB,
sportvereniging DSC'74
en DCO
gemeente Haarlem


MO/communicatie
Rutger van Oppenraaij, communicatieadviseur
023-5115594
oppenrrw@haarlem.nl

---- --