FNV KIEM

FNV Jongerennetwerk gaat voorzitter kiezen
Ik wil dat jongeren actief worden voor de vakbond. Daarom ben ik hier naartoe gekomen. Dit zei de 24-jarige Judith, werkstudente sociologie, tijdens de bijeenkomst Pimp mijn vakbond van het FNV Jongerennetwerk afgelopen zondag.

Deze aftrapbijeenkomst trok zon honderd jongeren naar de Amsterdamse Melkweg. Daar presenteerden zich vijf van de zes kandidaat-voorzitters, die vanaf nu op internet te bewonderen zijn. Alle FNV-leden onder de 35 jaar mogen hun stem op een van hen uitbrengen. Verder waren er discussies, stand-up comedy, DJs en workshops over bijvoorbeeld presentatie en cameravaardigheden. Ook Survival op de arbeidsmarkt trok een behoorlijke groep jongeren.

De FNV heeft ongeveer 250 duizend leden onder de 35 jaar en wil dat zij meer hun stem laten horen. Jongeren moeten meebeslissen als het gaat om onderwerpen als jeugdwerkeloosheid, studiebeurs, pensioenen en kinderopvang. De vijf kandidaat-voorzitters die zich in de Melkweg presenteerden, hadden in elk geval genoeg ideeën om jongeren bij de vakbeweging te betrekken. Luister naar wat jongeren op de werkvloer ervaren. Geef goede informatie en houdt voorlichtingsbijeenkomsten, zorg dat jongeren gehoord worden en geef ze een stem, zo luidden hun boodschappen. FNV-voorzitter Agnes Jongerius beloofde de zaal het jongerennetwerk een zetel te geven in de Sociaal-Economische Raad. De kandidaat-voorzitters staan tot 15 december op internet. De gekozen voorzitter zal tijdens de nieuwjaarsreceptie van de FNV officieel bekend worden gemaakt. Hij of zij zal dan ook meteen met een aantal concrete plannen voor de toekomst komen.
---