Ingezonden persbericht


Persbericht

Geschikt voor onmiddellijke publicatie
********************************************

Eindhoven 30 november 2005

M2M Board Benelux ten dienste van nieuwe markt evolutie

IJsselstein 24 november,
Wereldleiders in innovatie en trendsetters in de nieuwe marktevolutie van Machine 2 Machine hebben een belangrijke mijlpaal geslagen met de definitieve oprichting van de M2M Board voor de Benelux. De M2M Board Benelux is samengesteld uit een doorsnede van de key stakeholders van de M2M markt en productontwikkelingen die momenteel en toekomstig op deze markt zullen plaatsvinden.

De M2M Board Benelux bestaat uit:
Chess: ir. Cesar Sierhuis MBM, Manager Chess m2m, Grundfos: Mike Otten, Segment Manager Water Supply & Waste Water, HITECHnologies: Hendrik Koetsier, Directeur (tevens Voorzitter van de Board), IBM: ir. Jacques De Kegel, Business Manager, Benelux - Emerging Business Solutions - IBM, Philips: Johan Vos, Business Manager Remote Services, RAM Mobile Data: Peter Groot, Directeur Business Development & Marketing, Siemens: Robert Heerekop, Business Development Manager.

Secretariaat, PR en evenementenorganisatie: WE ARE BV: Astrid Strijbos, Directeur / Business-Upgrade BV: Geert Jan Bruinier, Directeur

Doelstelling van de M2M Board Benelux:
De doelstelling van de M2M Board Benelux wordt als volgt geformuleerd: het gezamenlijk enthousiasmeren, motiveren en stimuleren van de M2M gebruikersmarkt op een pre- competitief niveau. De Board vervult hiermee een ambassadeursfunctie voor M2M in het algemeen in Nederland, België en Luxemburg.

Wat is M2M?
Machine-to-Machine is een containerbegrip. Het omvat o.a. telemetrie, AMR , vending management, domotica, inventory management, remote machine access en nog vele andere toepassingen. M2M is een relatief nieuw begrip dat gebruikt wordt voor al deze verschillende toepassingen. In Nederland is dit begrip dan ook nog geen gemeengoed Wereldwijd is Machine to Machine communicatie geïdentificeerd als -de nieuwe revolutie-. Eigenlijk praten we hier niet over een nieuwe technologie maar over nieuwe toepassingen, de technologie bestaat al lang en de markt ook. Echter door de alom beschikbare mobiele en draadloze netwerken, nieuwe communicatieprotocollen zoals RFID en Zigbee en de beheersbaarheid van de kosten zijn investeringen in M2M toepassingen interessant geworden voor vele bedrijven. Daarmee wordt een markt aan nieuwe kansen en innovatieve toepassingen opengebroken, wordt alles met alles gekoppeld en zijn we een stap dichter bij een genetwerkte economie.

Middelen om de gebruikersmarkt te stimuleren: overzicht 2006 Om de doelstelling van de Board te vervullen ondersteunt de Board een viertal communicatiepijlers in 2006.
1. M2M Portal;
De Portal vormt het centraal punt voor M2M info, marktinformatie / ontwikkelingen / casestudies etc., leveranciersinformatie /white papers, productinformatie , M2M Blog, evenementen kalender, stage / HRM bank, ideeënbox: pilots/onderzoek/projecten/evenementen etc.
2. M2M Nieuwsbrief van en door de markt; Met vaste items zoals Interviews (M2M in het veld), aanbod white papers/onderzoeken, case beschrijvingen, algemeen nieuws, Congresinformatie, personalia.
3. M2M Evenementen met als jaarlijks hoogtepunt het grote M2M Congres & Beurs. Bestaande uit het jaarcongres en beurs -M2M2006 op 29 juni 2006 (uiteraard op een rustdag van het WK voetbal), bedrijfsbezoeken: "M2M in bedrijf", workshops etc.
4. M2M Award:
M2M Award bestaat uit een gebruikers Award voor het meest innovatieve M2M project en een leveranciers Award voor de meest innovatieve M2M toepassing. De Jury wordt samengesteld uit afgevaardigden van de M2M Board Benelux, vakmedia en kennisinstituten. De Awards zullen worden uitgereikt op het M2M Congres & Beurs op 29 juni 2006.

Website
De website van de M2M Board Benelux - www.m2mplatform.nl - zal begin januari operationeel zijn. Indien men eerder informatie wil ontvangen kan men contact opnemen met Astrid Strijbos van WE ARE BV, astrid.strijbos@weare.nl / +31.40.2390540

Over de M2M Board Benelux:
De M2M Board Benelux houdt zich bezig met M2M marktvraagstukken en probeert gezamenlijk -op een precompetitief niveau de gebruikersmarkt voor M2M toepassingen te stimuleren. De Board vervult hiermee een ambassadeursfunctie voor M2M in het algemeen in Nederland, België en Luxemburg.

Noot voor de redactie,