1e persbericht van woensdag 30 november 2005

Eindhoven 30-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongen ingesloten na vinden vuurwerk

Een 17-jarige Eindhovenaar is dinsdag om 20.05 uur op de Steenoven aangehouden. De politie kreeg een melding dat er mensen op een afgesloten bouwplaats aan de Steenoven waren. Ze troffen alleen de 17-jarige jongen aan op de bouwplaats. Hij had onder meer een busje pepperspray en een vuurwerklontje bij zich. Bij huiszoeking in zijn ouderlijke woning vond de politie 200 strijkers, een nitraatklapper, drie lawinepijlen, een 20.000 en 100.000-klapper en siervuurwerk aan. Dat is allemaal in beslag genomen. De jongen is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na rijden met te veel drank op

Op de Kronehoefstraat is woensdag rond 4.30 uur een 22-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man had te veel gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,35 gemeten. Zijn rijbewijs moest hij achterlaten bij de politie. Tegen hem werd een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vrouw van tas beroofd

Een 47-jarige Helmondse vrouw is dinsdag om 18.15 uur van haar handtas beroofd. De vrouw liep op het Speelhuisplein toen een onbekende man de handtas uit haar hand rukte. De dader fietste daarna weg in de richting van de Torenstraat. In de tas zaten allerlei papieren en een portemonnee met ruim 150 euro.

Best: Man aangehouden na bedreiging

Dinsdag om 23.00 uur is in zijn woning in Best een 37-jarige man aangehouden. De man had tijdens een ruzie zijn 40-jarige vrouw verbaal met de dood bedreigd. Hij had haar in het afgelopen weekend ook mishandeld. De vrouw was gisteren de woning ontvlucht en had de politie gebeld. De man is in het kader van het project huiselijk geweld aangehouden en ingesloten.

Deurne: Slachtoffer verkeersongeval in ziekenhuis overleden

De 85-jarige vrouw uit Deurne, die dinsdagmiddag om 17.30 uur bij een verkeersongeval op de Langstraat gewond raakte, is dinsdagavond in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De vrouw stak met haar 89-jarige man de Langstraat over en werd aangereden door een personenauto die bestuurd werd door een 25-jarige vrouw uit Melderslo. De politie wil graag in contact komen met mensen die de aanrijding hebben gezien. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Eersel: Inbraak in woning

Dinsdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Zanger. Aan de achterkant van de woning is een deur opengebroken. Uit de woning werd een horloge weggenomen.

Bladel: Inbraak in winkel

In een winkel aan de Gindrapassage is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Weggenomen werd een nog onbekend aantal sigaretten. De toegangsdeur werd opengebroken om binnen te komen.

Bladel: Verdachte aangehouden na vernieling

Op de Antoon Coolenlaan is dinsdag rond 23.30 uur een jongen van 17 jaar uit Bladel aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt door de politie toen hij een raam van een trappenportaal van een flatgebouw insloeg. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De zaak wordt via HALT afgewerkt.

Gemert: Verdachte aangehouden na reeks woninginbraken

In Papendrecht op de Standermolen is dinsdag rond 1.15 uur een man van 31-jaar uit s Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt verdacht van een reeks van zeven inbraken in woningen in Gemert in de nacht van 25 op 26 november. De inbraken vonden plaats in vier woningen aan de Misse, twee woningen aan de Vlasakker en in een woning aan de Schaarhout. Bij de inbraak in deze laatste woning werden de autosleutels weggenomen waarmee later de auto van de bewoners van de oprit werd gestolen. De man werd door de politie in Papendrecht aangehouden in de gestolen auto en overgedragen aan de politie van Zuidoost Brabant. Uit de woningen werden onder meer mobiele telefoons, geld, een fotocamera en een videocamera weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Valkenswaard: Sieraden weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Dommelseweg zijn sieraden weggenomen. De voordeur is opengemaakt. De inbraak gebeurde dinsdag tussen 18.30 en 19.00 uur.