Provincie Overijssel

Milieuvergunning voor Aluminium Hardenberg

Ondanks het faillissement van Aluminium Hardenberg verlenen Gedeputeerde Staten toch een nieuwe milieuvergunning aan het bedrijf. Het provinciaal bestuur vindt het van groot belang dat bij een eventuele doorstart van het bedrijf een veiliger en schonere leefomgeving bestaat dan tot op heden het geval was.

Bovendien is in de nieuwe vergunning een aantal verscherpte maatregelen opgenomen, waardoor een mogelijk nieuwe eigenaar snel duidelijk heeft welke investeringen nog gedaan moeten worden om aan de nieuwe vergunning te voldoen. Mocht er na drie jaar geen doorstart zijn, dan kan het college van Gedeputeerde Staten overwegen de vergunning in te trekken.

Naar aanleiding van de reacties op de ontwerpvergunning is de vergunning op enkele onderdelen aangepast. De wijzigingen hebben betrekking op de methode voor het meten van de uitstoot in de lucht (luchtemissie), strengere normen voor de uitstoot van stoffen uit de schoorsteen. Daarnaast zijn er strengere eisen opgenomen om de geuroverlast tot een acceptabel niveau terug te brengen.

De nieuwe vergunning ligt vanaf 9 december 2005 tot en met 20 januari 2006 ter inzage in de het gemeentehuis van gemeente Hardenberg.