Edelman - DLV


30 - 11 - 2005

Retailer baat bij overeenkomst bt en interpay

BT en Interpay hebben een vijfjarige overeenkomst gesloten, waardoor de retailers fors besparen op telefoniekosten. Door de overeenkomst belt de betaalautomaat van de ondernemer, die gebruik maakt van een analoge telefoonlijn, altijd tegen het lokaal tarief. Bovenop het lokale tarief wordt de ondernemers een korting van 10 procent op de telefoniekosten geboden, zodat ondernemers in totaal ruim 25 procent per jaar besparen op de telefoniekosten voor het gebruik van de betaalautomaat. Betaalautomaten maken voor het transport van een online elektronische betaling met de PINpas of credit card vaak gebruik van een analoge telefoonlijn om verbinding te maken met Interpay.

De overeenkomst tussen BT en Interpay omvat niet alleen de analoge telefoonlijn tussen een betaalautomaat en Interpay maar ook de levering van standaard telecomdiensten, zoals spraak, data en internet. Ten derde levert BT de Cisco apparatuur voor het LAN en WAN (netwerk) van Interpay.

Johan Been, Executive Vice President Operations: Interpay heeft gekozen voor de oplossing van BT vanwege de functionaliteit en continuïteit van de dienst en de lage kosten. De betaalautomaten in Nederland zijn in de periode september tot november automatisch voorzien van nieuwe inbelnummers. De verandering van het inbelnummer heeft géén gevolgen gehad voor de continuïteit van het elektronische betalingsverkeer. Ben Verwaayen, CEO BT Group, voegt hieraan toe: Wij zijn trots met het vertrouwen dat Interpay in ons stelt door deze essentiële dienstverlening bij BT onder te brengen die een aanzienlijke waarde vertegenwoordigt.

Over Interpay
Interpay draagt al jarenlang zorg voor de betrouwbare en efficiënte verwerking van het Nederlandse betalingsverkeer. Met een geavanceerde infrastructuur verwerkt Interpay jaarlijks zon 3,2 miljard girale transacties en 1,3 miljard autorisaties voor PIN-betalingen. Interpay vervult een belangrijke rol in het betalingsverkeer, zowel binnen Nederland als daarbuiten. Wat betreft het aantal verwerkte transacties neemt Interpay binnen Europa de derde positie in. Interpay wil deze sterke marktpositie behouden en verder uitbouwen via groei en internationale samenwerking. Interpay volgt de ontwikkelingen in de Europese markt nauwlettend en heeft haar organisatie zodanig ingericht dat zij haar klanten ook op het gebied van grensoverschrijdend betalingsverkeer optimaal van dienst kan zijn. In lijn met de wens van de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank start Interpay in 2008 met de verwerking van pan-Europese betaalproducten.

Over BT
BT is één van s werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen, met klanten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en Australië. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet.

BT is actief met drie divisies:

- BT Retail biedt een brede serie van communicatie- en hieraan gerelateerde diensten aan meer dan 20 miljoen Britse consumenten en bedrijven.

- BT Wholesale levert binnen het Verenigd Koninkrijk netwerkdiensten en -oplossingen (waaronder breedband en private circuits) aan ruim 600 operators of dienstverleners op het gebied van vaste en mobiele telefonie

- BT Global Services levert wereldwijd IT- en netwerkdiensten aan grote organisaties met meerdere locaties en biedt ook internationale carrierdiensten. BT Global Services is actief in meer dan 130 landen. BT Nederland is onderdeel van BT Global Services en sinds 1989 actief op de Nederlandse markt.

Vanaf januari 2006 wordt een vierde divisie actief: Openreach. Dit bedrijfsonderdeel wordt verantwoordelijk voor het lokale BT netwerk dat dekking biedt aan de 'eerste mijl' van lijnen die huizen en bedrijven over het gehele Verenigd Koninkrijk verbindt aan hun telecomaanbieder. Openreach voorziet telecomaanbieders van diensten en producten gelieerd aan het netwerk.

In het boekjaar 2004-05 (einde 31 maart) behaalde BT Group een omzet van 18.623 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.354 miljoen pond.

BT Group plc. kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York. British Telecommunications plc. (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc. zijn verzameld.

Bezoek voor meer informatie www.bt.com/aboutbt.

Beeldmateriaal van BT is te downloaden op www.vismedia.co.uk.

Meer over BT Nederland:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.btglobalservices.com/nl

Marlies Roest
BT
e-mail: Marlies.Roest@bt.nl

Edelman
Diana Budding
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: Diana.Budding@edelman.com
website: www.edelman.com/nl