Politie Zuid-Holland-Zuid

30/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

30-11-2005 - Persberichten District I

AANTAL GESTOLEN AUTORADIOS TERUGGEVONDEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft twee verdachten uit Litouwen aangehouden. Het gaat om twee mannen van 28 en 31 jaar oud. Agenten gingen op dinsdagmorgen 29 november 2005 naar het Oudeland in Zwijndrecht. Een getuige zag dat de twee verdachten daar steeds heen en weer liepen en een aantal tassen uit de bosjes haalden. De agenten troffen de twee en vroegen of ze in de tassen mochten kijken. Een van de twee deed een tas open die helemaal vol met autoradios zat. Hierop hielden de politiemensen de twee mannen aan. In totaal hadden de verdachten 26 autoradios bij zich. Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat er radios afkomstig zijn van diefstallen uit autos, gepleegd in Zwijndrecht. De politie gaat verder met het onderzoek. Het is goed mogelijk dat de politie niet bij iedere gestolen radio een aangifte van diefstal vindt. Daarom roept de politie mensen uit Zwijndrecht op die de afgelopen veertien dagen slachtoffer zijn geworden van diefstal van hun autoradio om alsnog aangifte te komen doen. De politie vraagt deze mensen wel een bewijs mee te nemen zoals bijvoorbeeld een garantiebewijs.

MOEDER BEDREIGD
ZWIJNDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 29 november een 14-jarig meisje uit Zwijndrecht aangehouden voor een woning aan de Celebeslaan. Het meisje had haar moeder met de dood bedreigd en vernielingen aangericht door bloempotten kapot te gooien onder andere tegen de ramen van de woning. Dit gebeurde na een woordenwisseling. Het meisje heeft bekend. De moeder heeft aangifte gedaan bij de politie. Bekeken wordt of het meisje psychische hulp kan krijgen.

GESTOLEN
DORDRECHT Een 43-jarige vrouw uit Breda heeft dinsdagmiddag 29 november spullen gestolen in de binnenstad van Dordrecht. Ze deed dit bij diverse winkels. Ze stal in totaal spullen met in totaal een waarde van zon 200 euro. Het ging om goederen als spelletjes, lego, poppen, oogschaduw en een muts. Bij een van de winkels werd ze gesnapt. Op het bureau verklaarde ze de spullen onder andere te hebben gestolen voor Sinterklaas. De vrouw werd ingesloten.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 29 november een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw (31) hebben geslagen. Dit gebeurde in een woning aan de Bisschopstraat. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De man is ingesloten.

NIETS ERIN, NIETS ERUIT
ZWIJNDRECHT In Zwijndrecht in de Suite, Opera, Bolero, Ballade, Sonate, Symfonie en Beethovenlaan is dinsdagavond 29 november een preventieactie gericht op auto-inbraken gehouden. Het gaat om de actie Niets Erin, Niets Eruit. Bij 329 geparkeerde autos werd een kaartje achtergelaten waarop stond of de auto goed en zonder zichtbare buit was afgesloten, of juist met een waardevolle spullen in het zicht of de wagen was juist niet afgesloten. 243 autos waren prima in orde. In 71 autos lag er een buit in het zicht. Dit varieerde van autoradios tot zonnebrillen, cds en mobiele telefoons. 15 autos bleken niet op slot te zijn. De actie werd uitgevoerd door agenten en een buurtbewoner.

HENNEPKWEKERIJ
DORDRECHT In een woning aan de De Sitterstraat is op dinsdagmorgen 29 november een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt. De politie ging af op een tip dat er mogelijk wat verdachts plaatsvond in de woning. Eenmaal binnen werd er een hennepplantage aangetroffen. Het ging om 285 net getopte hennepplantjes. De hennep zal worden vernietigd en alle apparatuur is in beslaggenomen. Er werd vermoedelijk ook illegaal stroom afgetapt. Hiervan zal aangifte worden gedaan. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het pand.