Dienstenbond CNV

CAO Dynadro: hoe verder?
30-11-2005

Zoals ik u twee weken geleden in een info heb laten weten is de CAO onderhandeling bij Dynadro een lastig verhaal. Vooralsnog praten we alleen nog maar over pensioenen terwijl andere CAO onderwerpen (waaronder loon) niet of nauwelijks aan de orde komen.

Bij de laatste onderhandeling is duidelijk geworden dat de huidige standaard pensioenleeftijd (62 jaar) nauwelijks is te handhaven. De overheidsmaatregelen zorgen voor dusdanige kosten dat het voor uw werkgever niet meer op te brengen is. Dit is voor u natuurlijk geen goed nieuws. Daarom zijn wij bezig om de gevolgen te beperken en acceptabele (overgangs)regelingen af te spreken, maar dit wil nog niet vlotten. De voorstellen van Dynadro die nu op tafel liggen kunnen ertoe leiden dat veel werknemers zich genoodzaakt zien om door te werken tot het 65e jaar. Zoals ik al schreef hebben in deze CAO de pensioenkosten ook alles te maken met de mogelijke loonsverhoging. Uit de voorstellenbrief van werkgever blijkt dat Dynadro echter niet verder wil gaan dan een eenmalige uitkering.

Vooralsnog laat de werkgever ons dus op beide onderdelen achter het net vissen en daar zijn wij niet blij mee. Omdat wij graag willen weten waar u als lid de prioriteit in de onderhandeling zou willen leggen komen wij, CNV Dienstenbond, FNV en de Unie, naar u toe om uw mening te vragen.

Op woensdag 7 december a.s. houden wij werknemersbijeenkomsten in de kantines. Zorg dat u erbij bent. Wij hebben uw steun hard nodig, in uw eigen belang.

De aanwezige vakbondsleden beslissen samen over de vraag hoe we verder moeten gaan met de onderhandelingen.

Tijdschema kantine bijeenkomsten


- Den Bosch van 8.30 uur tot 9.30 uur


- Zwolle van 11.00 uur tot 12.00 uur


- Leusden van 14.00 uur tot 15.00 uur

Laat uw stem horen!!

Heeft u vragen en/of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met Marten Jukema, telefoonnummer 035 646 05 80; m.jukema@cnvdibo.nl