Gemeente Leeuwarden

Open deur dag Open deur dag

Waterspeelplaats Potmarge doet mee aan verkiezing

Bron: Gemeente Leeuwarden (30-11-2005) De waterspeelplaats aan de Potmarge in Leeuwarden doet mee aan de verkiezing Kindvriendelijke Projecten in de openbare ruimte 2005. Het initiatief voor de verkiezing is afkomstig van het netwerk Child Friendly Cities.
De waterspeelplaats aan de Potmarge is één van de 70 ingediende projecten. Het Potmargegebied heeft in de afgelopen tijd een ingrijpende gedaantewisseling ondergaan. Hierdoor is dit gebied zowel in stedenbouwkundig, recreatief als ecologisch opzicht sterk verbeterd. De laatste fase was het herinrichten van de oevers en het aanleggen van een waterspeelplaats. Op zaterdag 2 oktober 2004 is de waterspeelplaats op feestelijke wijze in gebruik genomen. De waterspeelplaats bestaat uit verschillende klimtoestellen die in en rondom ondiep water geplaatst zijn. Zo is er een pontje, een klimrek op een eiland met toren, een wiebelbrug en een evenwichtstoestel.

De verkiezing Kindvriendelijke Projecten is een initiatief van het Netwerk Child Friendly Cities en wordt georganiseerd door Jantje Beton, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van VROM, in samenwerking met Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen (BNSP) en 3VO.

De vakjury heeft de ingediende initiatieven beoordeelt en hieruit tien projecten geselecteerd; de waterspeelplaats is één van deze 10 genomineerden.
De Nationale Jeugdraad stelt vervolgens een jeugdjury samen en zit deze ook voor. De jeugdjury kiest uit deze 10 genomineerden op woensdag 30 november 2005 maximaal vijf projecten die worden bekroond. De genomineerde projecten worden in januari 2006 publiekelijk bekendgemaakt. De vijf bekroonde initiatieven ontvangen een trofee uit handen van minister Dekker.
Een brede selectie van de meest aansprekende projecten wordt opgenomen in de bundel `Kindvriendelijke Initiatieven', die in het voorjaar van 2006 verschijnt.

Voor meer informatie over de verkiezing kunt u terecht op: www.kindvriendelijkesteden.nl