AutoRai

Wereldwijd verkooprecord voor Toyota met 500.000 hybridevoertuigen

(11/30/2005)
Toyota Motor Corporation (TMC) maakte onlangs bekend wereldwijd in totaal meer dan 500.000 hybridevoertuigen verkocht te hebben. Verwacht wordt dat na het overschrijden van deze mijlpaal de teller eind oktober op ongeveer 513.000 eenheden zal staan. TMC introduceerde de Prius â de eerste in massaproductie vervaardigde hybride â in Japan in 1997 en begon met de verkoop in Noord-Amerika, Europa en in andere markten in 2000. In Japan werden in 2001 hybrideversies uitgebracht van de Estima minivan, de Crown sedan (mild-hybridesysteem) en de Dyna.

Met als doelstelling een optimale balans tussen een minimale belasting van het milieu en maximale prestaties introduceerde TMC in 2003 de tweede generatie van de Prius met een hybridesysteem dat gebaseerd is op het Hybrid Synergy Drive-concept. In 2005 werd dit concept toegepast in krachtige SUVâs als de Lexus RX 400h (Harrier Hybrid in Japan) en de Highlander Hybrid (Kluger Hybrid in Japan).

Daarmee houdt het niet op want TMC is bezig met een Hybrid Synergy Drive-systeem voor achterwielaangedreven personenautoâs en verwacht dit systeem te introduceren in de Lexus GS 450h, die volgens de planning in het voorjaar van 2006 op de markt zal komen.

TMC beschouwt hybridetechnologie als de belangrijkste technologie met betrekking tot milieuaspecten voor de 21^e eeuw en is van plan het aanbod hybridemodellen verder uit te breiden en tegelijkertijd het gebruik van hybridetechnologie zoveel mogelijk te stimuleren.