Gemeente Oss


30/11/2005 - Milieu Effecten Rapportage voor reconstructie N329 Burgemeester en wethouders hebben dinsdag 22 november tijdens de collegevergadering groen licht gegeven om een Milieu Effecten Rapportage procedure voor de N 329 te starten. De resultaten van deze rapportage moeten er toe leiden dat in 2008 met de reconstructie van deze belangrijke verkeersader, die zorgt voor de verbinding van Oss Oost met de A50, kan worden begonnen.

De opdracht om de rapportage uit te voeren is, mede namens de provincie Noord-Brabant, gegeven aan het Ingenieurs- en adviesbureau Oranjewoud. Dit bureau zal de MER, een reconstructieplan en een bestemmingsplan opstellen voor de N329. De provincie en de gemeente werken in de voorbereiding- en de uitvoeringsfase samen. Beide partijen hebben er bewust voor gekozen om, voordat er wordt begonnen met de reconstructie van het hele wegtracé , een Milieu Effecten Rapportage te laten maken. Op de eerste plaats om een goed beeld te krijgen van de milieueffecten zijn van de verkeersvarianten die voor de verschillende kruispunten en wegvakken mogelijk zijn. En op de tweede plaats willen gemeente en provincie geen procedure risico's lopen in de afweging en onderbouwing van de voorgenomen reconstructie van deze weg. Als men een MER laat maken, zijn deze risico's minimaal.

Als alles volgens plan verloopt, kan in 2008 gestart worden met de reconstructie en in 2010 zou dan een nieuwe N329 opgeleverd kunnen worden.

Meer informatie ovber de rapportage en het 7-stappenplan vindt u in het persbericht.