Gemeente Dongeradeel



---

Wijkraden in Dokkum

In diverse wijken wordt op dit moment gewerkt aan de oprichting van een wijkraad. Veel inwoners van Dokkum zijn nog niet rechtstreeks betrokken bij een wijkraad in oprichting en daardoor ook niet geheel op de hoogte van de werkzaamheden die de kwartiermakers in hun wijk verrichten. Omdat deze kwartiermakers zoveel mogelijk in samenspraak met de inwoners van hun wijk proberen te regelen, zullen wij u regelmatig via de gemeentepagina over de wijkraden en de stand van zaken informeren. Hier volgt eerst nog eens een korte toelichting op wat een wijkraad is en wat de doelen van een wijkraad zijn.

Wat is een wijkraad?
Een wijkraad is een georganiseerde bewonersgroep, bestaande uit vrijwilligers die de belangen van hun wijk behartigen en als zodanig gesprekspartner zijn van het gemeentebestuur.

Het doel van een wijkraad is om meer zeggenschap op wijkniveau te krijgen en de behoeften van een wijk beter vertaald te zien in het gemeentebeleid. Niet alleen voor de wijken zijn deze doelen van belang, ook de gemeente wil graag door middel van de wijkraden het gemeentebeleid beter laten aansluiten bij de behoeften van de inwoners en de afstand tussen het gemeentebestuur en de inwoners verkleinen.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.dongeradeel.nl. Ook kunt u voor vragen contact opnemen met Petra Wensink (0519) 298 439 of Diny Pestman (0519) 298 752.