Politie Groningen

Persberichten woensdag 30 november 2005

provincie Groningen, 30-11-2005 -

provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdag op één locatie een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1510, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 420, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: alcomobilisten raken rijbewijs kwijt
De politie heeft dinsdagavond op de Van Ketwich Verschuurlaan het rijbewijs van een 42-jarige automobilist uit Groningen ingevorderd. Agenten controleerden de man en een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd 1,35 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Ook het rijbewijs van een 45-jarige automobilist uit Groningen werd op de Ketwich Verschuurlaan ingevorderd. Tijdens controle bleek ook hij te hebben gedronken. Op het politiebureau werd 2 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Beide mannen moesten hun rijbewijs achterlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: voetganger gewond door aanrijding
Bij een aanrijding op de Barkmolenstraat is dinsdagmiddag een 25-jarige voetganger uit Groningen gewond geraakt. De man stak plotseling de weg over en een 17-jarige bromfietser uit Groningen kon de voetganger niet meer ontwijken. Beide slachtoffers werden behandeld door een arts die toevallig voorbij reed. De snorfietser is met knieletsel naar een ziekenhuis gebracht. De voetganger is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: gewonden bij kop-staartbotsing
Bij een kop-staartbotsing tussen drie autos en een lijnbus is dinsdagmiddag op de Weg der Verenigde Naties een 59-jarige man uit Surhuisterveen en een 36-jarige man uit Tolbert gewond geraakt. Een 38-jarige automobilist uit Donkerbroek kon zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen en botste achter op de lijnbus. Hierdoor ontstond een kettingreactie. Beide slachtoffers zaten in de auto bij de man uit Donkerbroek. Zij raakten gewond en zijn met inwendig letsel respectievelijk nekletsel overgebracht naar een ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Vledderveen: vrouw gewond bij verkeersongeval
Een 30-jarige vrouw uit Onstwedde is dinsdagmiddag op de Ontsluitingsweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw reed in haar auto en raakte door onbekende reden de controle over het stuur. Zij botste vervolgens tegen een boom. Het slachtoffer werd uit haar auto gehaald en werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Adorp: man botst tegen boom
Een 45-jarige man uit Adorp is dinsdagmiddag op de Provincialeweg N361 zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man reed in zijn auto en raakte door onbekende reden de controle over het stuur. Hij botste vervolgens aan de overzijde van de rijbaan tegen een boom. Het slachtoffer werd uit zijn auto gehaald en werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Adorp: snorfietser gewond na aanrijding
Een 19-jarige vrouw uit Oude Pekela is dinsdagavond op de Feiko Clockstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 25-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela wilde zijn auto in een parkeervak aan de linkerkant van de rijbaan parkeren. Hierbij liet de man de vrouw op haar snorfiets niet voorgaan. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen en kwam ten val. Met verwondingen aan haar been en hoofd werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.