Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Rheden - meisje (14) aangereden, automobilist rijdt door
Publicatiedatum: 30-11-2005 10:37:41

De politie in Rheden is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op de Arnhemseweg. Een 14-jarig meisje raakte daarbij gewond. De automobilist die het meisje had aangereden reed door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Het meisje was volgens eigen zeggen de rijbaan overgestoken op een oversteekplaats met verkeerslichten. Daarbij zou ze bij groen licht zijn overgestoken. Op dat moment zou er vanaf de Snippendaalseweg een witte Volvo de hoek om zijn gekomen die het slachtoffer aanreed. De bestuurder zou vervolgens via de verkeerde weghelft zijn doorgereden. Omstanders ontfermden zich over het meisje, dat als gevolg van de aanrijding onder meer gezichtsletsel had opgelopen. Het slachtoffer hoefde echter niet naar het ziekenhuis. Getuigen die meer informatie hebben over de aanrijding worden gevraagd contact op te nemen met de politie van de unit IJsselwaarden via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - twee personen naar ziekenhuis na botsing
Publicatiedatum: 30-11-2005 10:36:51

Na een botsing tussen twee auto's op de kruising van de Zijpendaalseweg en de Amsterdamsweg in Arnhem moesten twee betrokkenen naar het ziekenhuis. Zij hadden vermoedelijk nekletsel opgelopen. De aanrijding gebeurde omstreeks half elf, toen een 31-jarige Arnhemmer vanaf de Zijpendaalseweg de Amsterdamseweg op wilde rijden. Daarbij zag hij een tegenligger, een 32-jarige automobilist en plaatsgenoot, kennelijk over het hoofd waarna beiden op elkaar botsten. De 32-jarige Arnhemmer en zijn passagier, een 30-jarige vrouw eveneens uit Arnhem, hadden als gevolg van de aanrijding nekklachten en zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Beide wagens moesten worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer (18) opgepakt na mishandeling
Publicatiedatum: 30-11-2005 10:36:14

De Arnhemse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een zeventienjarige jongen uit die stad opgepakt op verdenking van mishandeling. De jongen zou omstreeks kwart over één een 23-jarige plaatsgenoot hebben geslagen. Het slachtoffer liep daarbij letsel op aan het gezicht en waarschuwde de politie. Nadat agenten het verhaal van het slachtoffer hadden aangehoord en deze een signalement had opgegeven gingen ze in de buurt op zoek. Op de Kronenburgerdijk werd de zeventienjarige verdachte aangetroffen. Hij bleek aan het opgegeven signalement te voldoen. De jongen bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Hij is voor ander onderzoek ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. Volgens zijn zeggen was hij zonder enige aanleiding door de knaap geslagen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer verdacht van heling

Publicatiedatum: 30-11-2005 10:35:39

Een 42-jarige bewoner van de Verschuerwijk in Arnhem is dinsdagmiddag door de wijkagent aangehouden op verdenking van heling. De wijkagent was tijdens zijn ronde door bewoners aangesproken over overlast door onder meer fiets- en bromfietswrakken in de tuin van de woning van de Arnhemmer. De wijkagent besloot een controle in te stellen en trof tussen de wrakken een snorfiets aan die als gestolen bleek te zijn geregistreerd. Daarop werd de Arnhemmer aangehouden. De man had verklaard dat de snorfiets door een onbekende in zijn tuin zou zijn achtergelaten en ontkende elke betrokkenheid. De snorfiets is in beslag genomen en zal aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven. De Arnhemmer is na verhoor weer vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met de man gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 30-11-2005 10:34:51

Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn dinsdag op twee plaatsen verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 19 boetes uitgedeeld. Op de Koningsweg werd tussen 07.30 en 13.30 uur een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1560 passanten bleken er 8 zich niet aan de maximumsnelheid te hebben gehouden. Zij kunnen binnenkort een boete thuis verwachten.
Op de Johan de Wittlaan werd tussen 15.00 en 16.00 uur een roodlichtcontrole gehouden op de kruising met de Groen van Prinstererstraat en de Heemskerckstraat. Daarbij werden 10 bestuurders op de bon geslingerd die door rood waren gereden. Tegen een bromfietser werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij op een opgevoerde brommer reed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden