Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht

25 november 2005 p109

Plan van aanpak veiligheid in Wolfskuil

Het college gaat extra aandacht aan de veiligheid in de Wolfskuil besteden. Uit de wijkmonitor 2003 blijkt dat bijna 40 procent van de bewoners zich niet veilig voelt in de eigen buurt. Samen met bewoners, de woningbouwcorporatie en politie wil het college de veiligheid in de wijk verbeteren. Dat staat in het plan van aanpak wijkveiligheid Wolfskuil. Het project loopt tot december 2007.

Het project richt zich op veiligheid op straat (onder meer verkeer, zwerfvuil, vernielingen, jongerenoverlast en intimidatie) en in huis

(onder meer verwaarlozing, huiselijk geweld, burenoverlast, dealen en helen).

Veiligheid is een zaak die iedereen aangaat. Daarom wil het college

samen met bewoners, de woningcorporatie en politie onveilige plaatsen in de wijk inventariseren en aanpakken. Het college wil onder andere op scholen, wijkcentra, sportpleinen en met bewonersgroepen en winkeliers het gesprek aangaan over "Wat kunnen we samen en wat kunnen bewoners zelf doen om de veiligheid in de wijk te vergroten?"

Ook ideeën van bewoners die bijdragen aan een veiligere wijk, zullen worden uitgewerkt en uitgevoerd.

Verder is het belangrijk dat bewoners onveilige situaties en misstanden melden. Soms hebben bewoners hier moeite mee omdat ze de weg niet kennen, onzeker of bang zijn. Daarom wil het college naar een laagdrempelige vorm voor meldingen van overlast.

Daarnaast wil het college met hulp van landelijke campagnes en posters de discussie over bijvoorbeeld huiselijk geweld aankaarten.

Het project start met een nieuwsbrief ' Wolfskuil in de kijker'.

Het college heeft voor het project ¤ 50.000 uitgetrokken.

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Truud Knappstein, doorkiesnummer 024 - 329 23 80

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 22 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen