Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht

29 november 2005 p111

Groeiende tevredenheid bij klanten Burgerzaken

Klanten waarderen de dienstverlening van Burgerzaken met een 8,1. Dit is een forse stijging want in het vorige onderzoek in 2001 werd een 6,9 gegeven. Dat blijkt uit het klantenonderzoek Burgerzaken.

Ook in de toekomst wil het college de waardering van de klant op een hoog niveau houden. Het college wil dit bereiken door de vraag van de klant centraal te stellen, nog meer op afspraak te werken en het digitale loket uit te breiden.

Ruim 90 procent van de klanten van Burgerzaken zijn tevreden tot zeer tevreden over het doen en laten van de medewerker, de procedure, privacy en servicebalie van Burgerzaken.

Zo'n 50 procent van de klanten is tevreden over de openingstijden. De openingstijden scoren dus minder in het onderzoek. De gemeente heeft daarom de openingstijden van de Stadswinkel per 1 november verruimd.

De gemiddelde wachttijd in de Stadswinkel is 16 minuten en in het steunpunt Dukenburg 12 minuten. 84 procent van de onderzochten vindt achteraf de tijd die men heeft gewacht, acceptabel of zeer acceptabel.

Voor het aanvragen van een paspoort of rijbewijs kunnen klanten een afspraak maken. Van de bezoekers heeft 28 procent dat gemaakt. 31 procent van de bezoekers zonder afspraak zijn niet op de hoogte van de mogelijkheid.

Door mensen persoonlijk aan te schrijven en met gerichte communicatie (via De Brug en website) hoopt de gemeente de bekendheid van deze mogelijkheid te vergroten.

Het bezoek aan het digitale gemeenteloket is met 30 procent aan de lage kant. Op korte termijn wil het college de informatie op het digitale loket actualiseren en het aantal formulieren uitbreiden.

Op termijn wil de gemeente toe naar één telefoonnummer en één frontoffice, waar de burger met al zijn vragen terecht kan.

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met truud knappstein, doorkiesnummer 329 22 73

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 22 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen