PERSBERICHT - 2005-11-30

Spraakmakend R&B-concert met 'real snow in the show'

Zanger Lionel Ritchie opent skiseizoen in Ischgl

Met een swingend concert van de Amerikaanse R&B-zanger Lionel Richie is afgelopen weekend het wintersportseizoen van Ischgl officieel van start gegaan. Ruim 10.000 enthousiaste fans trotseerden de vrieskou om getuige te zijn van een hartverwarmend concert.

Unieke aanpak Zoveel skigebieden als er zijn, zo veel moeite getroosten de marketeers zich elk jaar om wintersportliefhebbers exclusief te interesseren voor hùn gebied.

Het ski-oord Ischgl in Paznaun, Oostenrijk heeft een wel heel unieke aanpak ontwikkeld om de aandacht op zich te vestigen: spraakmakende concerten organiseren met louter artiesten van naam en faam. Waren eerder wereldsterren als Rod Stewart, Elton John en Tina Turner naar Ischgl afgereisd, dit keer werd Lionel Richie 'ingevlogen' vanuit Californië.

Minus 10 graden Celsius
Reeds tijdens de persconferentie bleek dat de organisatie ook voor dit seizoen een goede keuze had gedaan. Ruim honderd journalisten zaten samengeperst in een vergaderzaaltje om een enkele quote van de artiest te kunnen noteren. En 's avonds was het dringen geblazen op het centrale plein, waar het publiek massaal was toegestroomd. Ondanks dat de temperatuur richting de minus 10 graden Celsius ging.

Ski-jack Nog voordat hij een noot had kunnen zingen, was iedereen om. Want Mr Richie betrad het podium in een schitterend ski-jack, alsof hij zó van de piste was afgedaald. Toen het na het nummer 'Hello' ook nog eens romantisch ging sneeuwen, kon het optreden niet meer stuk.

Neen, dit had Lionel in zijn 25-jarige carrière nog nooit eerder meegemaakt. 'Real snow in the show,' rijmde hij onbedoeld, waarna hij het tijd vond voor 'You're once, twice, three times a lady.' En iedereen wel móest meezingen.

Free publicity
Anderhalf uur later zat het er al weer op, want Mr Richie had datzelfde weekend nog een optreden in Amsterdam. Andreas Steibl, directeur van het VVV Ischgl, verklaarde de volgende dag zeer tevreden te zijn omdat hun event wederom heel veel free publicity had gekregen en nog zou krijgen.

'Als eenmaal de aandacht op Ischgl is gevestigd, dan komt de rest vanzelf. Want we hebben een reputatie te verliezen waar het gaat om de kwaliteit van het skigebied, onze après ski en de accommodaties. Om nog maar te zwijgen over de kwaliteit van ons nachtleven.'

Facts & figures Ischgl is met meer dan 200 km piste, één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Van origine trekt het skidorp vooral wintersportliefhebbers uit de hogere welstandsklasse, maar het aanbod verbreedt om zo ook andere segmenten aan te spreken.

Zie ook: www.ischgl.com

Tekst en foto's: Robert van Weperen