AutoRai

Directiewisselingen bij LeasePlan Nederland N.V.

(11/30/2005)
Binnen de directie van LeasePlan Nederland N.V. vindt de aankomende maanden een aantal wisselingen plaats. De wisselingen vloeien voort uit het initiatief om de commerciële positie van LeasePlan in de Nederlandse markt verder te versterken en uit te breiden. Eind 2003 was de samenvoeging van de drie Nederlandse leasemaatschappijen Auto Lease Holland, Leaseconcept en LeasePlan een feit. Het proces van de verdere integratie heeft daarna nog veel aandacht gevergd en is met positief resultaat afgesloten. De directie wil het bedrijf naar het volgende strategische niveau brengen en de commerciële positie in de Nederlandse markt verstevigen en verder uitbreiden. Wijzigingen in de directie worden daarvoor noodzakelijk geacht.

Peter Verkuyl (54) legt zijn functie als directievoorzitter van LeasePlan Nederland N.V. aan het einde van dit jaar neer. Peter Verkuyl startte in 1989 als algemeen directeur van Auto Lease Holland. In 2000 werd hij benoemd tot Regional Senior Vice-President voor Noord-Europa en was hij verantwoordelijk voor LeasePlan Nederland N.V. en de daarop volgende integratie met Auto Lease Holland en Leaseconcept.

Berno Kleinherenbrink (43) wordt zijn opvolger. Berno Kleinherenbrink kwam in 1998 bij LeasePlan Nederland N.V. en trad eind 2003 uit dienst na de afronding van de integratie. Toch bleef de LeasePlan-spirit bij hem leven en keerde hij in februari 2005 terug als commercieel directeur.

In de loop van het eerste kwartaal 2006 wordt Edward Vis (40) benoemd tot commercieel directeur. Edward is afkomstig van LeasePlan Corporation waar hij nu Senior Vice-President Business Development is. In deze functie is hij verantwoordelijk voor marketing van de LeasePlan Groep wereldwijd. Eerder had hij diverse commerciële management functies bij Volmac, Oracle en Computer Sciences Corporation en was hij zelfstandig ondernemer met een eigen adviesbedrijf.

In de loop van het eerste kwartaal 2006 wordt Bert de Graaff (49) benoemd tot directeur operations. Bert heeft bijna 30 jaar ervaring in het automotive vak, recentelijk als algemeen directeur van LeasePlanâs dochteronderneming QEK in Born. Daarvoor was hij Director International Operations bij LeasePlan Corporation en manager operations van LeasePlan Nederland N.V. Bert de Graaff volgt hiermee de huidige directeur operations, Dirk van der Eems, op die in de loop van 2006 LeasePlan gaat verlaten.

De directie van LeasePlan Nederland N.V. bestaat na de directiewisselingen uit:

* Berno Kleinherenbrink â Directievoorzitter
* Ton Vernaus â Chief Financial Officer

* Edward Vis â Commercieel Directeur

* Bert de Graaff â Directeur Operations

* Martin Slager â Directeur ICT

* Jan van der Velde â Directeur HRM