Politie Hollands Midden

Datum: 30 november 2005

Hillegom Verkeerscontrole Vanwege werkzaamheden aan de weg hield de politie dinsdag 29 november op de Weerlaan een verkeerscontrole. Tussen 15.30 en 16.30 uur hielden agenten daar het verkeersgedrag in de gaten. In verband met het werk aan de weg is daar een maximumsnelheid van 30 km/h ingesteld, is er eenrichtingsverkeer en ontbreekt het fietspad. De politie schreef 7 bekeuringen uit. Vier voor snelheid en drie voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. De hoogst gemeten snelheid was 67 km/h.

Sassenheim Aanhoudingen na winkeldiefstal Een 24-jarige man uit Noordwijkerhout en een 19-jarige man uit Hoofddorp pleegde op dinsdag 29 november rond 16.00 uur een winkeldiefstal bij de HEMA aan de Hoofdstraat. De manager had hen de winkel uitgezet wegen vervelend gedrag tegen het personeel. Buiten zag hij dat ze ondergoed, een portemonnee, ringen en een fles Port onder hun kleding tevoorschijn haalden die uit de winkel kwamen en niet afgerekend waren. De politie werd gebeld die de mannen aanhield. Beiden zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hen vandaag voort.

Katwijk Aanrijding Op de kruising Heerenweg met de Taanderstraat ontstond woensdag 30 november rond 02.55 uur een aanrijding waarbij een vrachtauto met oplegger en een bestelauto waren betrokken. De bestuurder van de vrachtauto, een 71-jarige man uit Eindhoven verleende daar vermoedelijk geen voorrang aan de bestelauto die bestuurd werd door een 20-jarige man uit Den Haag. De Hagenaar raakte daarbij bekneld. Hij werd door de brandweer uit zijn auto gehaald. Met onbekend letsel is de man overgebracht naar het LUMC. De politie onderzoekt de juiste toedracht van de aanrijding.

Rijnsburg Aanhouding na winkeldiefstal Een 24-jarige man uit Leiden pleegde op dinsdag 29 november rond 13.25 uur een winkeldiefstal bij een drogisterij aan de Anjelierstraat. Hij nam daar een flesje parfum weg ter waarde van 32 euro en rekende deze niet bij de kassa niet af. Personeel kreeg dit in de gaten, greep in en droeg hem over aan de politie. De verdachte werd in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Onder invloed rijden De politie controleerde op woensdag 30 november rond 02.55 uur op de Vondellaan een 44-jarige automobilist uit Leiden. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 305 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuwveen Aanhouding na bedreiging De politie werd dinsdag 29 november rond 18.45 uur te hulp geroepen in de A.H. Kooistrastraat. Een bewoner aldaar, een 49-jarige man, deed aangifte dat hij was bedreigd door een 37-jarige straatgenoot. Al langere tijd waren er spanningen tussen de twee. Dinsdagavond stond de verdachte buiten aan de deur bij de aangever en bedreigde hem verbaal zodanig dat de man 112 belde. De politie heeft de verdachte ingesloten. Vandaag wordt het onderzoek tegen hem voortgezet.

Alphen a/d Rijn Aanhouding na doorrijden na aanrijding De politie hield op dinsdag 29 november rond 22.00 uur in de Herman Gorterstraat een 82-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. De man reed zijn auto op de Van Boetzelaerstraat klem tussen de palen die in het wegdek kunnen zakken. Daarbij raakte hij een paal dermate dat de bumper van zijn auto afviel. Hij raapte de bumper op, legde deze in zijn auto en reed weg. Getuigen zagen dit aan, noteerden het kenteken van de auto en belden de politie. Deze wist al snel de man te achterhalen. Hij krijgt een proces-verbaal voor het doorrijden na aanrijding. De politie vorderde tevens zijn rijbewijs in.

Gouda Politie onderzoekt woninginbraken De politie doet onderzoek naar twee woninginbraken die dinsdagavond 29 november aan de Conventstraat en de Eendrachtweg gepleegd werden. Uit een woning aan de Eendrachtweg werd een flatscreen televisie gestolen. Wat er precies uit de andere woning is gestolen is nog niet bekend. Om binnen te komen werd van beide woningen een raam opengebroken.

Gouda Diefstal uit bedrijf

De politie heeft dinsdagmiddag, 29 november, een 40-jarige vrouw en een 44-jarige man uit Nieuwerkerk aan den Ijssel aangehouden op verdenking van diefstal uit bedrijven. Een medewerkster van een winkel in huishoudelijke artikelen op de Kleiweg zag dat de vrouw bestek uit het schap haalde en in haar tas deed. De man probeerde vlakbij het winkelpersoneel het zicht te belemmeren. De medewerkster waarschuwde hierop haar collega's. De vrouw zag de medewerkers staan en besloot terug te lopen naar de schappen. Daar heeft ze diverse goederen die van andere winkels afkomstig waren uit haar tas gehaald en weggelegd. De vrouw en de man zijn hierna naar de kassa gelopen om alsnog het bestek af te rekenen. De twee werden echter aangehouden door het personeel en overgedragen aan de politie. De andere goederen bleken afkomstig van twee kledingzaken. De man en vrouw worden verdacht van diefstal en poging diefstal.

Gouda Aanhouding na diefstal tas De politie hield op dinsdag 29 november rond 15.00 uur op de Rijkestraat een 14-jarige jongen uit Gouda aan. Een getuige had gezien dat de jongen een handtas uit een fietstas haalde en er mee wegliep. Dit meldde de getuige bij een supermarkt, waarna de politie werd gebeld. De 47-jarige eigenaresse van de handtas ontdekte de diefstal pas toen zij thuis kwam. Zij reed terug naar de supermarkt waar ze boodschappen had gedaan en zag daar dat de politie er was en dat een jongen met haar tas was aangehouden. De vrouw heeft aangifte gedaan. De verdachte werd in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

---------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --