Nyenrode start nieuwe marketing-specialisatie

Universiteit nyenrode

Breukelen, 30 november 2005 - De Nyenrode Business Universiteit biedt met ingang van het Academisch Jaar 2006-2007 master studenten de mogelijkheid zich te specialiseren in Marketing Management. De specialisatie wordt aangeboden binnen het Master of Science in Management (MSc) programma van Nyenrode, naast de van oudsher bestaande specialisaties General Management en Financial Management. Het besluit tot de nieuwe specialisatie is genomen na intensief overleg met het bedrijfsleven en alumni.

Prof.dr. Jack van der Veen, Associate Dean van Nyenrode: 'Anno 2005 is marketing niet langer een traditionele staffunctie, maar een spilfunctie tussen de wensen van de omgeving en de mogelijkheden van de interne organisatie. Van oudsher krijgt marketing ook altijd veel aandacht in Nyenrode programma's, dus een uitbreiding van onze specialisaties in die richting was een logische. Met de nieuwe specialisatie kunnen we studenten een nog duidelijker profiel bieden, hetgeen hen weer sterker maakt op de arbeidsmarkt.'

Studenten in de marketing specialisatie worden met name voorbereid op het leiden van een marketing organisatie, het identificeren van klantbehoeften en het aansturen van communicatieprocessen van strategie tot uitvoering. Collegereeksen behandelen onder meer thema's als New Product Development, Branding, Marketing Channels en Customer Relationship Management.

In de afgelopen maanden is de faculteit van Nyenrode op het gebied van sales, marketing en CRM verder versterkt Zo werden recentelijk John Koster en Kaj Storbacka benoemd als respectievelijk Hoogleraar Marketing Organisatie en Implementatie en Hoogleraar Account en Sales Management. Gemiddeld 23% van de afgestudeerde MSc-studenten is actief in een marketing of sales functie.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is in 1946 opgericht om mensen met talent en ambitie voor te bereiden op een taak als ondernemende manager in iedere denkbare omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Nyenrode wil het (internationale) bedrijfsleven verrijken met innovatieve en ondernemende mensen en ideeën.


- EINDE BERICHT -


Noot voor de redactie (