Woensdag 30 november te zien bij Team West

Leiderdorp/Den Haag 30-11-2005 - Tijdens het opsporingsprogramma 'Team West' van RTV West, woensdag 30 november 2005, vraagt ons korps aandacht voor de overval op de bank van de ABN Amro aan de Breestraat in Leiden. Ook aandacht voor de overeenkomst die Politie Hollands Midden deze week sloot met twee schoolgemeenschappen in de regio en het Openbaar Ministerie op het gebied van schoolveiligheid.

Bankoverval in Leiden Op woensdag 16 november rond 13.00 uur is de ABN Amro bank aan de Breestraat in Leiden overvallen door een man. De overvaller dreigde met een vuurwapen en eiste geld. De buit werd in een zwarte sporttas met een opvallend rood/oranje voor- en achterkant gestopt. In de bank waren op het moment van de overval ruim 20 mensen aanwezig.

Nadat de overvaller de bank had verlaten, ging hij op de Breestraat direct linksaf de Diefsteeg in. Uit onderzoek is gebleken dat hij verder vermoedelijk via een kort stukje Langebrug de Arends Roelandsteeg is ingelopen en daarna via het Pieterskerkplein naar de Nieuwsteeg. Vanaf de kruising Rapenburg/Nieuwsteeg/Douzastraat weet de politie niet waar de man is gebleven. Hij kan daar in een auto of op een fiets zijn gestapt. De politie is op zoek naar getuigen die weten hoe de man is weggekomen en mogelijk met welk vervoermiddel.

De dader is een blanke man, tussen de 30 en 40 jaar oud, gekleed in een donkere broek en een zwarte jas. Van de man is een compositietekening gemaakt. De tekening wordt getoond in de uitzending. Opvallend is dat de man zich tijdens de overval zeer rustig gedroeg.

Herkent u de man op de compositietekening, weet u hoe de overvaller vanaf de kruising Rapenburg/Nieuwsteeg/Douzastraat is gevlucht of heeft u andere informatie over de overval op de ABN Amrobank aan de Breestraat in Leiden, belt u dan met de recherche in Leiden via 0900-8844.

Reportage: convenant schoolveiligheid in de regio Hollands Midden Sinds de moord op een conrector van het Haagse Terra College begin 2004, staat veiligheid op school hoog op de agenda. En daarmee is schoolveiligheid ook bespreekbaar geworden. Het onderwerp werd vroeger liever vermeden omwille van de goede naam van een school. Deze week hebben het ROC Leiden, het ROC ID College, politie Hollands Midden en het Openbaar Ministerie afspraken gemaakt over schoolveiligheid. Scholen blijven natuurlijk zelf verantwoordelijk voor de veiligheid, maar de politie ondersteunt en adviseert.

Meisje uit Zoetermeer vermist Sinds dinsdag 8 november 2005 wordt de 14-jarige Shaimaa Mohammed uit Zoetermeer vermist. Ze verliet die ochtend rond 09:00 uur haar ouderlijke woning. Daarna is niets meer van haar vernomen. Het vermoeden bestaat dat Shaimaa zich niet meer in Zoetermeer bevindt. Shaimaa is een licht getint meisje van 1.70 lang met een flink postuur. Ze is 14 jaar, maar ze ziet er een stuk ouder uit. Het is niet bekend welke kleding zij droeg op de dag van haar verdwijning.

Heeft u Shaimaa na 8 november nog gezien of weet u waar ze nu is, belt u dan met de recherche in Zoetermeer via 0900-8844.