Gemeente Enschede

Presentatie rapport "Is de Wesselerbrink seniorproof?"

dinsdag 29-11-2005

Op woensdag 30 november om 16.30 uur wordt het eerste exemplaar van het eindrapport 'Oud worden in Zuid; zo blijft de Wesselerbrink ook in de toekomst seniorenproof?' in ouderencentrum De Posten aangeboden aan wethouder Tymon de Weger. Tegelijkertijd zal stadsdeelwethouder André le Loux de werkgroep 'betrokken noabers seniorproof' instellen; deze groep zal bewaken hoe de aanbevelingen uit het rapport worden uitgewerkt.

Wethouder De Weger en leden van de regiegroep zullen een eerste reactie geven op de bevindingen in het rapport. In de regiegroep zitten vertegenwoordigers van de ouderencentra Livio en De Posten, Wijkwelzijn Zuid en de woningcorporaties Domijn en De Woonplaats.

In het eindrapport werden de volgende onderwerpen werden aan de orde gesteld: wonen en de woonomgeving, welzijn en participatie, dienstverlening en zorg. De werkgroepen, bestaande uit senioren uit de Wesselerbrink kwamen veelvuldig bij elkaar om de zaken goed in kaart te kunnen brengen.

Tegelijkertijd werd, voordat de gesprekken begonnen, een convenant afgesloten voor stadsdeel zuid. Gemeente Enschede, Livio, De Posten, Domijn, Ons Huis, De Woonplaats en Welzijn Zuid plaatsten hun handtekening. Hierdoor hebben partijen laten zien dat ze bereid zijn de uitkomsten en bevindingen van seniorproof te vertalen naar hun beleidsplannen.


---