Llink


747 Live


wo 30 november 2005 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

deze aflevering

Peter van Heemst

Hoofdgast is de Rotterdamse PvdA politicus Peter van Heemst. John Buijsman wil vooral meer weten over de mens achter deze politicus, en hoopt in de uitzending meer over de persoon Peter van Heemst te horen te krijgen.

Kees Moeliker

Huisbioloog Kees Moeliker schuift ook vandaag weer aan met bijzondere berichten uit de natuurwereld. Deze keer neemt Kees een mammoetkies mee om zijn verhaal over mammoetfossielen te illustreren. In Nederland worden veel fossiele resten van dit dier gevonden, vooral de bodem van de Noordzee is een groot mammoetkerkhof. Kees zal ook tips geven hoe je zelf mammoetfossielen kunt conserveren die je in je achtertuintje hebt opgegraven.

Shoppen met Mieke

Elke week struint shopaholic Mieke van der Linden winkeltjes af waar de gemiddelde Nederlander niet (vaak) komt. Zo kocht ze 'Kuifje in Tibet' in het Esperanto, liet ze zich informeren over Kaapverdiaanse muziek en hoorde ze hoe een fietsenwinkel een recordomzet draaide omdat de imam van de naburige moskee mensen aanspoorde hun kinderen een fiets te geven. Waar zou onze shopaholic nu weer geweest zijn? Hoeveel geld heeft ze uitgegeven? En voldoen haar inkopen aan het praktisch idealisme van LliNK? Alle antwoorden op deze vragen hoort u in Shoppen met Mieke.

Monokay

De alternatieve pop/rock band Monokay is vandaag de muzikale gast in 747 Live. Deze band bestaat sinds 2003 en een jaar later brachten de drie heren en dame hun eerste EP op de markt. Dit jaar heeft Monokay hun eerste stappen in het buitenland gezet door in april een tour in België en Duitsland te maken. Momenteel zijn ze bezig om hun eerste album op te nemen, en laten ze in Blits alvast een voorproefje horen van wat er gaat komen.

REACTIES

Berichten 1 tot en met 5 van totaal 27
1 2 3 4 5 6 volgende berichten >

sin 27.11.2005 - 20:40 en heet je Mariette dan ben je super intelligent en heb je zoveel wijsheid in pacht dat iedereen beneden haar opleidingsniveau blijkbaar minderwaardig is. maar als je het zo goed weet... kom dan met suggesties of iets... het is zo makkelijk om af te geven... zuurpruim

mariette 26.11.2005 - 18:30 Lukte het niet op de MAVO ,kom dan bij LLink!!!!
Onnozelheid strekt tot aanbeveling.

Kees Meijer

e-mail
16.11.2005 - 15:44 Hallo aan de andere kant!

Dank voor het scherm achter de muziek. Nu zijn er gezichten te zien!

Nogmaals de suggestie dat John en Loes aan de zijkant van de tafel gaan zitten en de gast op de plek waar John nu zit. Dan is de gast beter te zien. OK, Een keer per maand de gastdame / -heer vol in beeld

Interessante uitzendingen!

Hartelijke groet,

Kees

mARCO Marco

e-mail
11.11.2005 - 12:30 David speelt op zaterdag 10 december in Las Vegas, Vrijplaats Koppenhinksteeg in Leiden
Meer info: http://eurodusnie.nl

Reinder de Milde

e-mail
31.10.2005 - 02:23 Hey hey good looking Luca, een kookprogramma zonder gedode dieren zou mij jouw intelligentie verraden. Helaas ben je in die ontwikkeling blijven steken. Ik ken je nog uit de tijd dat je progressief was, en jezelf en de wereld wilde veranderen. Uiteindelijk maak je met kookprogrammas waarin dieren zijn verwerkt reclame voor oude tijden. En promotie voor je eigen gewoontes, zonder te bedenken dat er massaal producten worden aangeboden en gegeten die dode dieren vervangen.
Het eten van dieren zijn de oorzaak van vroegtijdige dood. Ook is het vreemde bloed van dieren de oorzaak van menselijk geestelijk en fysiek lijden waaronder 100 soorten kanker en honderden andere ziekten. Ook neemt de weerstand af tegen virussen. Bijna de helft van de bevolking heeft jaarlijks 1 of 2 keer wel influenza.
Belachelijk dat de reactie op de enorme toename van ziekten altijd weer een chemisch farmaceutisch antwoord is, maar dat de oorzaak 'door verslaafdheid aan van hun eigen inname van dode dieren' niet tersprake kan komen.
R.de Milde