Landstede


Landstede Ondernemend officieel van start

Woensdag 30 november geeft directeur Frits Smit van de Kamer van Koophandel regio Zwolle het startsein voor de campagne Landstede Ondernemend. Op exact hetzelfde moment - er is een online beeldverbinding - doet Burgemeester Berends dit in Harderwijk.

De opening is in Zwolle in de Landstede Infoshop aan het Grote Kerkplein en in Harderwijk aan het Westeinde in de Nuon-zaal. Met een korte en feestelijke bijeenkomst, die om 15.30 uur begint, gaan de Projectteams officieel op pad.

Doel van deze campagne is bekendheid te geven aan de vele mogelijkheden die Landstede niet alleen voor haar studenten, maar juist ook voor het bedrijfsleven, instellingen, organisaties; kortom de maatschappij in de wijde omtrek heeft.

Elk beroep vraagt zn eigen vaardigheden en vakkennis. Het bedrijfsleven schreeuwt om goed opgeleide mensen, competente vaklieden die meteen aan het werk kunnen. De tijd waarin onderwijs vooral gericht was op het verkrijgen van theoretische vakkennis is hiermee definitief voorbij.

Opleidingen worden opgebouwd rondom themas die een student binnen of buiten de school op zijn dagelijkse (werk)plek tegenkomt en de theorie wordt daaraan gekoppeld.

Landstede gaat zeer creatief om met praktijkgericht onderwijs. Landstede werkt samen met een groot aantal organisaties in de regio en biedt diensten aan op de meest uiteenlopende gebieden.

Leren gebeurt steeds meer op de werkplek. Dit brengt een andere vorm van zowel theorieonderwijs als studentenbegeleiding met zich mee: competentiegericht leren. Het onderwijs verlaat als het ware de schoolbank.

Landstede Ondernemend biedt een uiteenlopend aanbod aan competentiegerichte onderwijsvormen. Studenten doen praktijkervaring op bij samenwerkingspartners (VVV, Omroep Zwolle, Walibi World en de IJsselhallen).

Maar ook in door Landstede opgezette ondernemingen (Landstede Buitengewoon Reizen, Beauty&Fashion, Hairstyling, Landstede Restaurant) en in Projectteams (Vormgeving & Entertainment, SportEve, HulpRbij, TakeCare, Office Support, Marketing & Communicatie en het Hostessteam).

Bedrijven, organisaties en particulieren kunnen een beroep doen op de vele diensten van Landstede.

Meer over Landstede Ondernemend