Scholengemeenschap Lelystad

Commissaris van de Koningin voor de klas

Commissaris van de Koningin Michel Jager geeft op 30 november les op de Scholengemeenschap Lelystad (SGL) in Lelystad. De lessen vormen een onderdeel van het programma `Bestuurders in de klas'. In 2006 volgen enkele gedeputeerden zijn voorbeeld op andere scholen in de provincie.

Doel van het programma `Bestuurders in de klas' is om leerlingen van middelbare scholen kennis te laten maken met wat de provincie doet. De bestuurders vertellen aan de hand van hun agenda wat hun werk inhoudt. Daarnaast gaan de leerlingen ook zelf aan de slag met een paar moeilijke vraagstukken. Zo ervaren ze zelf hoe lastig het is om een besluit te nemen.

De provincie heeft hiervoor samen met Stichting Axion een speciaal lespakket `Democratie valt te leren!' ontwikkeld dat past in een les staatsinrichting of maatschappijleer. Het lespakket kunnen de scholen ook als basis gebruiken voor de les die een van de
provinciebestuurders gaat geven.

Het lespakket bestaat uit een VMBO-versie, een HAVO/VWO-versie en een docentenhandleiding. Scholen die interesse hebben, kunnen contact opnemen met Stichting Axion, Lars Karmelk of Rob Kerkhoven, tel. 0320-244259.