Gemeente Leeuwarden

Wethouder Waanders en Sinterklaas nemen loopbrug in gebruik

Bron: Gemeente Leeuwarden (29-11-2005) Marga Waanders, wethouder Ruimtelijke Ordening en Verkeer & Vervoer, neemt woensdag 30 november samen met de Sint de nieuwe loopbrug in gebruik bij het parkeerterrein van de Friese Pers aan de Sixmastraat te Leeuwarden.
Bij deze feestelijke gelegenheid wordt de wethouder vergezeld door Sinterklaas en een van zijn pieten. Ze lopen vanuit de binnenstad over de nieuwe loopbrug naar het parkeerterrein. Zij worden ontvangen door de heer C. Anceaux, directeur van de Leeuwarden Courant, op het parkeerterrein van de Friese Pers.

De nieuwe loopbrug maakt het mogelijk om vanaf het parkeerterrein bij de Friese Pers, snel in de binnenstad te komen. Sinds vorig jaar november kunnen bezoekers van de binnenstad hun auto op het terrein van de Friese Pers parkeren. Deze parkeerplaats biedt extra parkeergelegenheid tijdens piekuren. De plaatsen zijn beschikbaar op koopavond, vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur en zaterdag. Dit parkeerterrein is één van de goedkoopste parkeerplaatsen van de stad: het tarief bedraagt EUR 0,50 per uur. De parkeertijd is maximaal drie uur.