Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht maandag 28 november 2005

Zorgboerderij Genzon:
Landelijke uitreiking 'Een ploeg van goud'

Op woensdag 30 november bieden zorgboeren in vele gemeenten in Nederland het boek 'Een ploeg van goud' aan. Dit verzamelwerk bevat hartverwarmende verhalen van mensen die een zorgtraject volgen op een zorgboerderij. Wethouder Jo Dejong neemt het boek op dinsdag 29 november om 13.30 uur namens de gemeente Meerssen in ontvangst op Zorgboerderij Genzon, Genzon 39 te Ulestraten. Tijdens de feestelijke uitreiking laten cliënten van de zorgboerderij hun werk zien.

Zorgboerderij
Een zorgboerderij is een agrarisch bedrijf dat mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, personen met een psychische of sociale hulpvraag, zorgbehoevende ouderen, mensen met een verslavingsachtergrond of andere mensen met een zorg- of hulpvraag, een dagbesteding, arbeidstraining of begeleide (werk)plek biedt. Het voorziet in de behoefte aan moderne vormen van zorg buiten de zorginstelling. Inmiddels telt Nederland ruim 600 zorgboerderijen.

Met het oog op de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning wil het Landelijke Steunpunt Landbouw en Zorg laten zien welke kansen de zorgboerderij biedt. 'Een ploeg van goud' biedt een compleet beeld waarom deze bijzondere combinatie van Landbouw en Zorg werkt.