Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 24 november 2005

ABN AMRO en Novib langs de meetlat Tijdens seminar

Nieuw instrument om inspanningen voor millenniumdoelen te meten

Op woensdag 30 november vindt het seminar MDG contribution measured! Results from ABN AMRO and Novib-Oxfam in Amsterdam plaats. Tijdens dit seminar worden de resultaten gepresenteerd van een experimenteel onderzoek naar de inspanningen van organisaties om de millenniumdoelen te behalen. ABN AMRO en Novib-Oxfam stelden zich als proeforganisaties beschikbaar voor een meting. Ook wordt het hiertoe nieuw ontwikkelde meetinstrument, de MDG measurement framework , toegelicht. Walter Amerika (Zero Point Seven) zit het seminar voor.

Accent verleggen in debat millenniumdoelen
Het seminar heeft tot doel het debat over de millenniumdoelen te stimuleren. Daarnaast beoogt dit seminar het accent van dit debat te verleggen van een nationaal niveau tot het niveau waarop bedrijven en ngo s omgaan met de millenniumdoelen. Tot slot wordt dieper ingegaan op methodieken om de voortgang en inspanningen tot het realiseren van de millenniumdoelen te meten. Sprekers zijn afkomstig van ABN AMRO, Novib-Oxfam, UNDP, DSR en NCDO.

Het MDG measurement framework en het onderzoek zijn ontwikkeld op initiatief van het NCDO-programma Business in Development. Dit programma wil de betrokkenheid van het Nederlandse bedrijfsleven bij duurzame ontwikkeling en internationale samenwerking bevorderen.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////einde persbericht////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////