Gemeente Den Haag

november 2005
Informatieavond over vocht en ventilatie in huis

Gezond wonen in Regentesse-Valkenbos

Op woensdag 30 november van 19.00 tot 21.00 uur is er een informatieavond over vocht en ventilatie in huis. Bewoners uit het Regentesse- en Valkenboskwartier krijgen in de Regenvalk aan de Weimarstraat 69 een uitleg van de manier waarop je vocht kunt herkennen én voorkomen.

Op de informatieavond komen bezoekers te weten wat het verschil is tussen luchten en ventileren en kunnen ze nagaan of wonen in hun eigen huis gezond is. De avond wordt verzorgd door de Woonbond en door een longverpleegkundige van de Thuiszorg Den Haag. Belangrijke vragen die aan de orde komen zijn: Hoe herken je een vochtig huis? Waar komt al dat vocht vandaan? Wat zijn de gevolgen van een vochtig huis voor onze gezondheid? Wat kun je zelf doen tegen een vochtig huis? En hoe kun je je huis het beste ventileren?

Als er te weinig ventilatie is in huizen, ontstaan er schimmels en komen er huisstofmijten. Zij kunnen allerlei gezondheidsklachten veroorzaken zoals benauwdheid, hoestaanvallen, hoofdpijn, slijmvorming of chornische neusverkoudheid. Kleine kinderen ontwikkelen allergieën. De gemeente sluit met deze actie aan bij de landelijke campagne van het ministerie van VROM over vocht in huis.