PERSBERICHT - 2005-11-22

Vier Kerst in het Zuid-Engelse Cornwall & Devon

De Engelse graafschappen Cornwall & Devon vormen het uitgelezen decor voor een echte kerstshopvakantie. Veel Britse tradities leven voort in het schitterende, glooiende landschap met bruisende steden, verstilde dorpjes, gezellige markten en pittoreske kustplaatsen.

Overal in Cornwall & Devon worden kerstmarkten en boerenmarken gehouden, zijn straten en havens feestelijk verlicht en stellen winkelcentra hun deuren open tot laat in de avond. Ambachtslieden verkopen handgemaakte kerstdecoraties en kunstenaars bieden een rijke keuze aan verrassende, artistieke kerstcadeaus.

Plymouth
In het centrum van havenstad Plymouth, op Armada Way vindt van 21 november tot 23 december het jaarlijkse Kunst- en Ambachtenfestival plaats. Geheel in kerstsfeer, met optredens en demonstraties van straatartiesten, muzikanten, kunstenaars en ambachtslieden. Uniek op deze Engelse kerstmarkt is de Beierse hoek compleet met Glühwein & Braadworst.

Bonte markt
De hoofdstad van Cornwall, Truro, staat van 30 november tot 3 december in het teken van het festival Made in Cornwall, een bonte markt met kunst, curiosa, ambachtelijk handwerk en veel lokale producten (o.a. kaas, vis, vlees, chutneys, marmelade, cider) die bezoekers ter plaatse kunnen proeven. En de kerstman is nooit ver weg. Kerstevenementen
Een selectie uit de overvolle agenda met kerstevenementen: Weekendopening Treric Gardens, landhuis in Elisabeth-stijl. Van zaterdag 3 t/m zondag 18 december. Wie de grote hal binnenkomt, krijgt de indruk dat elk moment een groot Engels kerstfamiliefeest in Tudor-sfeer kan aanvangen. Op zondagen kunt u reserveren voor een kerstlunch in de gerestaureerde schuur bij het landhuis. Van 7 tot 14 december zijn er avondopeningen bij landhuis en tuinen Cothele House & Gardens, met verkoop van kerstartikelen. Op 10 en 11 december is er een Cornwall Kerstmarkt in Trelissick Gardens met regionale producten, kunstnijverheid, ambachten en koren. Van 14 t/m 18 december ook een grote Kerstmarkt in Truro, met eten & drinken en veel stalletjes met kerstcadeaus & kerstdecoratie. Bij het overdekte ecocentrum Project Eden, met onder meer een regenwoud en mediterrane flora ligt vanaf 22 oktober een spectaculair overkoepelde en feestelijk verlichte ijsbaan. Vanaf 5 november t/m 18 februari 2006 vindt er tevens Time of Gifts plaats, een doorlopende kerstmarkt voor het goede doel, omlijst met veel entertainment.

Korte vakantie
Tips voor korte kerstvakanties via de website www.cornwall-devon.nl kunt u talloze arrangementen boeken voor een korte kerstvakantie in Cornwall en Devon. We geven twee voorbeelden:

Kerst in The Royal Castle Hotel
Vier kerst in een echt kasteel. Vanaf zaterdag 24 december a.s. staan de deuren gastvrij voor u open. U geeft de keuze uit een arrangement van drie of vier nachten. Kom tot rust in een comfortabele gastenkamer, of bij één van de vele haardvuren in het kasteel. De keukenbrigade zorgt voor goede maaltijden, de ambiance van het kasteel brengt u samen met de andere gasten in de juiste sfeer. Bij het kerstarrangement zijn een welkomstcocktail, 3 of 4 nachten naar keuze, 3 of 4 ontbijten, een mystery diner met kaarslicht, een riviercruise en een casino-avond bij de prijs inbegrepen. Wie drie nachten blijft betaalt bij een verblijf in een 2-persoonskamer £ 545,- ( 795,-) per persoon. 4 Nachten in een super de luxe kamer met rivierzicht kost £ 835,- ( 1219,-) per persoon.

Carlyon Bay Hotel
Het viersterren Carlyon Bay Hotel in St Austell staat bovenop een klip, met fantastisch uitzicht over het water. Het hotel biedt eveneens een vierdaags arrangement, met drie overnachtingen. Van 23 tot 27 december. Met op kerstavond een champagne-ontvangst, gevolgd door een swingende muziekavond. Tijdens de kerstdagen feestelijke diners, veel kerstgezang en op eerste kerstdag gaat de TV aan voor de kerstboodschap van de Britse koningin. Kan het traditioneler?

Tweede kerstdag, door de Engelsen Boxing Day genoemd, begint met zeer eigentijds vermaak: laser kleiduivenschieten. Het alternatief: golfen. s Middags is er een speciaal kinderprogramma en s avonds een feestelijke musicalshow. Vier nachten op basis van halfpension v.a. £ 596.- ( 870,-) per persoon
Meer informatie: www.carlyonbay.com of www.cornwall-devon.com

Bij de foto: Het Truro festival of Lights (copyright Steve Tanner)