Gemeente Katwijk

Binding met de buurt, activiteiten voor sociale cohesie in de buurtpraktijk

Persbericht van PJ Partners, 17 november 2005

PJ PARTNERS lanceert op 30 november a.s. het boekje Binding met de buurt, activiteiten voor sociale cohesie in de buurtpraktijk. Het boekje wordt gepresenteerd tijdens de conferentie Participatie en Integratie in Zuid-Holland in het Provinciehuis Zuid-Holland.

In dit boekje staan activiteiten die erop gericht zijn de sociale cohesie in wijken en buurten te vergroten. Onder sociale cohesie op wijkniveau wordt verstaan: de sociale kwaliteit van relaties met buurtgenoten, het zich thuis voelen in en de gehechtheid aan de buurt en het gevoel medeverantwoordelijk te zijn voor de leefbaarheid in de buurt.

In Binding met de Buurt zijn hele praktische voorbeelden opgenomen van leuke, inspirerende en originele activiteiten. Soms zijn het kleine activiteiten, die door bewoners zijn uitgevoerd; soms grotere projecten waar ook professionals bij betrokken zijn geweest. Voorbeelden zijn: een jongerenklusteam, een straatboekje, een culinaire stadsontmoeting of een welkomproject. Deze activiteiten hebben de afgelopen jaren plaatsgevonden in heel verschillende wijken of buurten.
Met dit boekje kunnen burgers en professionals inspiratie en informatie verwerven om zelf activiteiten in de buurt op te zetten.

Het boekje is te bestellen bij PJ PARTNERS voor 5,- exclusief portkosten.
2005, 52 blz, Jong, S. de, Swart, S. de, ISBN 9071381420.