Gemeente Aalburg


Bisschop Muskens komt naar Aalburg
boek muskens1.jpg

Onder de titel Wees niet bang is er een boek verschenen met daarin het levensverhaal van Bisschop Tiny Muskens. In het boek wordt uitgebreid het leven en werkenvan bisschop Muskens uit Breda beschreven.

Ter gelegenheid van het verschijnen van dit boekwerk heeft de gemeente Aalburg in samenwerking met bibliotheek Aalburg de Bisschop uitgenodigd voor een bijeenkomst in Aalburg, waarin de bisschop nader op de inhoud van zijn levensverhaal zal ingaan.

Bisschop Muskens heeft enthousiast op dit verzoek gereageerd en is graag bereid een bezoek aan Aalburg te brengen.

De bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 30 november a.s. in Bibliotheek Aalburg, die voor een deel van het programma kan uitwijken naar de in hetzelfde pand gelegen aula van het Willem van Oranje College. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. De gasten zijn vanaf 19.00 uur welkom, ingang door de bibliotheek.

Om 19.30 uur start het officiële gedeelte. Na een welkomstwoord door burgemeester F. Buijserd zal de heer dr. Cees de Gast uit Meeuwen in een vraaggesprek uitgebreid over de inhoud van het boek met bisschop Muskens gaan praten. Onderwerpen die daarbij zeker aan bod komen zijn: zijn jeugd (de bisschop is geboren in de Kerkstraat in Elshout!), het protestantisme, de islam aan de hand van ervaringen in Indonesië, de reizen van de bisschop en uiteraard zijn boek Wees niet bang.

Na het vraaggesprek is er gelegenheid voor de aanwezigen om vragen aan de bisschop te stellen. Na een koffiepauze zal de bisschop vanaf ca. 20.20 tot 21.00 uur in bibliotheek zijn boek voor belangstellenden signeren. Het boek is daar dan te koop voor 20,00. Hiervoor verleent Tolle Lege, de nieuwe christelijke boeken- en muziekboetiek uit Veen volledige medewerking. Voor degenen die nog nooit in de bibliotheek van Aalburg zijn geweest, is dit tevens een mooie gelegenheid om de bibliotheek te bezichtigen.

De bisschop zal om 21.00 uur vertrekken. Daarna is er voor belangstellenden nog gelegenheid na te praten tot 21.30 uur.

Al met al belooft het een interessante avond te worden, waarvoor belangstellenden uit het Land van Heusden en Altena en verre omgeving van harte worden uitgenodigd.

Adresgegevens: Bibliotheek Aalburg, Perzikstraat 7b, 4261 KC Wijk en Aalburg, telefoon 0416 69 04 63, vragen naar Tryntsje van Vessem. E-mail: aalburg@bibliotheekaltena.nl. Ook op de website vindt u alle gegevens: www.bibliotheekaltena.nl.