Gemeente Coevorden

Masterplan Centrum Coevorden 30 november gepresenteerd

Achter de schermen leggen gemeente Coevorden en Domesta Woonstichting de laatste hand aan het Masterplan voor het Centrum in Coevorden. In dit Masterplan staat onder andere welke functies straks op welke plekken terecht gaan komen in het centrum van Coevorden en hoe de verschillende plekken stedenbouwkundig worden ingevuld.

Onder het motto `Coevorden Beweegt' is een omvangrijk stadsvernieuwingsproject van start gegaan. Aan dit vernieuwingsplan ligt het zogenoemde `Wensbeeld Centrum Coevorden' ten grondslag. Dit wensbeeld is de visie die door de gemeente in nauwe samenwerking met de Coevorder gemeenschap is gemaakt. In totaal beslaat het wensbeeld twintig deelplannen.

Het Masterplan bestaat uit een aantal boekwerken, waaronder een boekwerk met de stedenbouwkundige invulling voor de Markt en omgeving en de stedenbouwkundige invulling van het Bogas-terrein. Ook de inrichting van de openbare ruimten in het centrum beslaat een boekwerk als onderdeel van het Masterplan. In de stedenbouwkundige invulling voor de Markt en omgeving staat onder meer het nieuwe gemeentehuis geprojecteerd aan de Weeshuisweide en zijn appartementen voorzien op de plek van de voormalige brandweerkazerne en achter het voormalige waterschapsgebouw. Nog dit jaar wordt het Masterplan gepresenteerd aan de klankbordgroep, de Coevorder gemeenschap, de gemeenteraad en de Raad van Commissarissen van Domesta.

Informatieavond 30 november

Voordat de adviescommissie van de raad en de voltallige gemeenteraad zich buigen over het Masterplan Centrum willen we de inwoners en ondernemers van Coevorden graag informeren over de precieze invulling van het nieuwe stadshart. Op woensdagavond 30 november organiseren we daarom voor alle geĂŻnteresseerden een informatieavond over het Masterplan Centrum Coevorden. Deze informatieavond zal plaatsvinden het gebouw van de regionale scholengemeenschap De Nieuwe Veste, Van Heeckerenlaan 2 in Coevorden.

Daarna, vanaf donderdag 1 december kunt u het Masterplan ook inzien in het Infocentrum Coevorden Beweegt aan de Markt in Coevorden. Alle informatie over het Masterplan zal vanaf donderdag 1 december ook beschikbaar zijn via de website www.coevordenbeweegt.nl. Op maandagavond 19 december zal de gemeenteraad tijdens een extra vergadering een besluit nemen over het Masterplan.

We zullen u de komende weken via onze Infopagina en via deze website nader informeren over de komst van het Masterplan. Noteert u nu alvast woensdagavond 30 november in uw agenda voor de Informatieavond over het Masterplan in het gebouw van de regionale scholengemeenschap De Nieuwe Veste, Van Heeckerenlaan 2 in Coevorden.