Gemeente Amerongen


VERKIEZING RAADSLEDEN UTRECHTSE HEUVELRUG WOENSDAG 30 NOVEMBER 2005 Woensdag 30 november 2005 wordt in de gemeenten Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum en Maarn de herindelingsverkiezing gehouden.
Een belangrijke verkiezing omdat dan de leden van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Utrechtse Heuvelrug gekozen kunnen worden.

Wellicht bent u op 30 november niet in staat om u zelf uw stem uit te brengen bijvoorbeeld door ziekte, verblijf elders in Nederland of buiten Nederland. Maak dan gebruik van onderstaand aangegeven mogelijkheden om uw stem niet verloren te laten gaan.

Onderhandse volmacht
U vraagt iemand die in hetzelfde stemdistrict moet stemmen. U (volmachtgever) vult op de achterkant van de oproepingskaart de naam in van degene die u machtigt (gemachtigde). Onderteken beiden uw oproepingskaart en geef deze aan de gemachtigde. Deze persoon kan dan op 30 november uw stem uitbrengen. Een eenmaal afgegeven machtiging kan niet meer worden herroepen. U ontvangt de oproepingskaart rond 11 november. Deze procedure kunt u zonder tussenkomst van de gemeente regelen. Een gemachtigde mag maximaal 2 volmachtstemmen aannemen en moet deze tegelijk met de eigen stem uitbrengen.

Schriftelijke volmacht
U zoekt iemand, in uw eigen woongemeente, die met gebruik van een schriftelijke machtiging uw stem gaat uitbrengen. Deze persoon moet wel zelf een stem mogen uitbrengen voor deze verkiezing. Vraag bij de afdeling Burgerzaken een formulier schriftelijke machtiging aan en zorg er voor dat dit formulier uiterlijk woensdag 16 november is ontvangen door de gemeente.
De gemeente stuurt de gemachtigde een volmacht waarmee uw stem kan worden uitgebracht. Ook nu geldt dat een gemachtigde maximaal 2 volmachtstemmen mag aannemen en deze stem(men) tegelijk met de eigen stem moet uitbrengen.

Kiezerspas
Met de kiezerspas mag u in een stembureau naar keuze uw stem uitbrengen in uw eigen gemeente. Het is niet mogelijk om met een kiezerspas uit bijvoorbeeld Maarn een stem uit te brengen in Driebergen.
Het verzoek om afgifte van een kiezerspas kan uiterlijk t/m vrijdag 25 november worden gedaan mits u persoonlijk met de oproepingskaart en een geldig identiteitsbewijs aan de balie van de afdeling bureau Burgerzaken verschijnt. Deze afdeling is op maandag t/m vrijdag geopend van:
Amerongen 08.30 12.00 uur
Doorn 08.30 12.30 uur
Driebergen-Rijsenburg 08.30 - 12.30 uur. Woensdag van 13.30 tot 17.00 uur
Leersum 08.30 12.00 uur
Maarn 08.30 12.00 uur.

Aanvullende informatie wordt u graag verstrekt door de afdeling Burgerzaken.
Telefoon: 525223 of 525228. Deze informatie is ook te vinden op de website: www.heuvelrug.nl